SJC gaat volgend seizoen weer op de zondag voetballen, als het aan het bestuur van de Noordwijkse club ligt. Twee weken geleden liet de club doorsijpelen dat ze de switch qua speeldag weer wilden maken. Vlak na die uitspraken in het Leidsch Dagblad ontving de derdedivisionist een brief van de KNVB. De bond gaf SJC weer de mogelijkheid om volgend seizoen op de zaterdag te spelen. Na een overleg in het bestuur is afgelopen week besloten niet meer af te wijken van het standpunt qua speeldag.

,,Als we weer op zaterdag gaan spelen, kunnen we ook af en toe in de knoop komen met de verbouwing”, legt voorzitter Herman Meijvogel uit. Vanwege het nieuw te bouwen complex zal SJC het de komende maanden af en toe moeten doen met minder ruimte op het sportpark dan normaal.

,,We hebben het nog wel overlegd in de bestuursvergadering en enkelen wilden de zaterdag ook nog behouden, maar de meerderheid koos toch voor de zondag als speeldag. In de toekomst kan het nog wel voorkomen dat we op zaterdag gaan voetballen. Maar dat heeft er meer mee te maken dat het weekendvoetbal steeds dichterbij komt.”

Volgens bestuurslid Patrick van den Berg is het richting de spelers ook zo gecommuniceerd dat de club volgend jaar op zondag actief is. ,,Bij de spelers die we hebben aangetrokken, hebben we uitgelegd dat we volgend seizoen op zondag voetballen. Voor die jongens is het dus ook geen issue.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Teamgeest wint het van de boze stemmetjes’

POPULAIRE BERICHTEN