Donovan Slijngard stopt noodgedwongen per direct met voetballen. Aanleiding zijn aanhoudende achillespeesklachten, waardoor de ervaren linkspoot dit seizoen nog geen minuut in actie kwam.

Trainer Kees Zethof gaf eind augustus op verzoek van VIDB al uitleg over de situatie van de nu 36-jarige Slijngard. “Als je kijkt naar de laatste vijf duels van vorig seizoen is Donovan onder zware medische begeleiding en ook onder de nodige medicatie het veld ingegaan om de wedstrijden te kunnen voldoen. Dat heeft-ie heel netjes ingevuld.”

“We hadden gehoopt dat-ie na de zomerstap eindelijk weer heel op het veld kon staan, maar dat is niet gelukt”, vervolgde Zethof toen. “Hij heeft nog steeds constant last van die achillespezen. Dan kan je wel door blijven trainen, op grond waarvan je weet dat het alleen maar erger wordt, maar dat heeft geen zin. Er moet een bepaalde rustperiode worden ingelast, dus Donovan zien we voorlopig even niet meer terug.”

Product van de Ajax-opleiding
Het is nu een definitief einde geworden voor Slijngard, die twee jaar lang de vaste linksback van Noordwijk was. Hij kwam in de zomer van 2021 over van Žalgiris Vilnius. Hij speelde in totaal 5.5 jaar bij de club uit de hoofdstad van Litouwen.

Slijngard is een product van de Ajax-opleiding. In 2006 won hij nog de prijs voor talent van het jaar. Daarna werd hij verhuurd aan FC Groningen en Sparta Rotterdam. Voor die laatste club speelde hij uiteindelijk zes seizoenen en kwam hij tot bijna 200 wedstrijden. In 2014 verkaste hij naar Cambuur Leeuwarden en een jaar later naar Litouwen.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Noordwijk voorlopig zonder linksback Slijngard
Check ook: Slijngard: motor op de linkerflank van Noordwijk

POPULAIRE BERICHTEN