Marcel Akerboom begon vanwege zijn fitheid de laatste competitiewedstrijd van zijn VV Noordwijk op de bank, maar na 36 minuten stond de ervaren verdediger al binnen de lijnen. Een blessure van Brayen Brocker zorgde ervoor dat Akerboom als vanouds de troepen aanstuurde. De medische staf hield hun hart vast, want de aanvoerder mocht eigenlijk maar twintig minuten maken. De gok pakte goed uit. Akerboom speelde de wedstrijd moeiteloos uit.

Het seizoen van de Noordwijker wordt getekend door blessureleed. Nu net de cruciale fase voor Noordwijk aanbreekt, lijkt Akerboom op tijd fit. ,,Dit gaf weer een goed gevoel inderdaad. Lekker man, weer een wedstrijd spelen. Ik heb nu twee weken om nog fitter te worden en die komen mij niet slecht uit. En dan de kraker tegen Quick Boys.”

Akerboom is duidelijk over zijn voorkeur. ,,Dat zou toch het mooiste zijn. Twee keer een vol sportpark. Spelen op het scherpst van de snede, volle bak. Een derby is al mooi, maar wanneer het echt ergens om gaat zijn dat de krenten in de pap. Zo’n wedstrijd speel ik veel liever dan een wedstrijd op de Toekomst of in Ermelo. Voor mij is het duidelijk: geef mij Quick Boys maar.”

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)