De woorden revanche en eerherstel werden zaterdag opvallend vaak gebezigd op Ter Specke. Er was FC Lisse tegen Barendrecht veel aan gelegen de zure nasmaak van de grote en pijnlijke nederlaag bij Rijnsburgse Boys weg te spoelen. Gelukkig voor de Lissenaren toonde Barendrecht zich een gewillig slachtoffer: 5-1.

Natuurlijk waren er vorige week verzachtende omstandigheden op de Middelmors. Vanaf de twintigste minuut speelde Lisse met tien man door een directe rode kaart van Niels Buijs. Desondanks nam de uitslag bijzonder pijnlijke vormen aan. De wonden waren een week later nog niet helemaal geheeld. Het strijdplan tegen Barendrecht werd om die reden zelfs aangepast. ,,We besloten vanaf minuut één alles lang te spelen”, zei coach Misha Salden. ,,Een ploeg die een ’tikkie’ gehad heeft, moet je niet onnodig in de problemen brengen door achterin rond te spelen.”

Een noodgedwongen wijziging pakte goed uit. Centrale verdediger Justin Valk arriveerde te laat op Ter Specke en moest dat bekopen met een reservebeurt. Kevin Weijers was zijn vervanger en zou uiteindelijk een flink aandeel in de overwinning hebben. Weijers verdubbelde vlak voor rust de score.

Koppeltjes

Belangrijker was misschien nog wel een tactische omzetting met Weijers waardoor de wedstrijd volledig kantelde. In het eerste half uur had Lisse namelijk bijzonder veel moeite met het 4-4-2 systeem van Barendrecht. Toen Weijers naar het middenveld werd doorgeschoven en zich ontfermde over de mandekking van Bob Vermunt, kreeg Lisse de controle over de wedstrijd. Salden: ,,In het begin wilden we Barendrecht op onze eigen manier bestrijden, in de zone. Met het doorschuiven van Kevin ontstonden er overal op het veld koppeltjes en werd het voor iedereen duidelijk.”

Een andere hoofdrolspeler was Renaldo Jongebloet. De spits scoorde tweemaal, maar had er ook zes in kunnen prikken. Jongebloet kon desondanks op een prima optreden terugkijken, vond ook Salden. ,,Renaldo was gedreven, aanwezig en sterk in balbezit. En hij scoorde twee goals. Ik ben blij voor hem. En over zijn misser in de slotfase voor open doel. ,,Dat ik zag al een beetje aankomen. Die bal stuiterde op. Op kunstgras was dit hem niet overkomen.”

Lisse lief

Tom Zoontjes (strafschop) en Koen Fokkema waren de andere doelpuntenmakers aan de kant van FC Lisse. Delano A Cohen deed vanaf de penaltystip iets terug voor Barendrecht, dat halverwege de tweede helft Bob Vermunt met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd zag worden. De bezoekers mochten uiteindelijk niet klagen dat de schade tot 5-1 beperkt bleef. Met iets meer precisie had Lisse naar een veel grotere score kunnen uitlopen.

Salden was desondanks een tevreden man. ,,Met 5-1 mag je als trainer niet mopperen. Ik vind dat we sowieso iets rechtgezet hebben. Maar de grootste winst vind ik de strijd die we vandaag geleverd hebben. Na zo’n teleurstellend resultaat en al onze problemen eromheen, vind ik dat knap. De jongens hebben hun trots en vertrouwen weer terug.”

Archieffoto: Hubert Habers/FC Lisse

[youtube id=”RIKa7FxD_Cg” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN