De titel komt voor FC Rijnvogels met de week dichterbij. De ploeg van coach Hein van Heek heeft de draad weer opgepakt. Na twee weken achter elkaar puntenverlies te hebben geleden, boekten de Katwijkers zaterdag een 2-1 zege op BVCB.

,,Maar echt goed was het niet”, zegt Mitchel Beijersbergen. ,,Toch zijn we nooit in de problemen geweest.” In Bergschenhoek kwam de ploeg op voorsprong door een doelpunt van Pieter van der Breggen. De middenvelder schoof een voorzet van Martin Onderwater goed binnen.

De 2-0 kwam voort uit een fout van een BVCB-verdediger. Die tastte bij een uittrap van doelman Peter Messemaker volledig mis en stelde Thomas Dijk in staat om met een fraai lobje de voorsprong te verdubbelen. Vijf minuten voor tijd deed de thuisploeg via een strafschop nog iets terug. Het was niet genoeg om de gedoodverfde kampioen nog aan het wankelen te krijgen.

De voorsprong op naaste belager Swift, dat ook won, blijft tien punten. ,,Nog zes duels winnen en dan kan het zover zijn”, is Beijersbergen zich bewust van de ideale uitgangspositie. ,,Dit mogen we niet meer weggeven.”

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Piet van Kampen

POPULAIRE BERICHTEN