Zelfs af vroeg in de competitie hangt er toch al een labeltje ‘belangrijk’ aan het duel tussen FC Rijnvogels en Ter Leede. Als Rijnvogels de aansluiting met de middenmoot wil houden moet het winnen. Ter Leede mag geen punten verliezen in de jacht op koploper Noordwijk. 

Voordat we ons op de andere duels storten is FC RijnvogelsTer Leede het affiche van het weekend. De streekderby staat gelijk onder spanning vanwege de matige start van de Katwijkers. De ploeg van Hein van Heek staat na zeven duels op een dertiende plek met maar zes punten. Te weinig voor een degradant uit de Derde Divisie.

Ter Leede is de nummer twee van de competitie. Maar na zeven duels bedraagt de achterstand op koploper Noordwijk al zes punten. De Sassenheimers waren tot nu toe de enige die de Noordwijkers punten af konden snoepen dit seizoen. Op De Roodemolen werd het 3-3 tussen de beide elftallen. De laatste keer dat FC Rijnvogels en Ter Leede elkaar tegenkwamen wonnen de Sassenheimers met 2-1.

Koploper vv Noordwijk krijgt promovendus Rijsoord op bezoek. De webmasters van de Noordwijkers hebben alle geschiedenisboeken door gespit en zagen dat de twee elftallen elkaar in het seizoen 1968/1969 troffen in de Tweede Klasse. Noordwijk speelde thuis met 0-0 gelijk. Uit won het met 0-2.

Rijsoord staat na een prima start op de vijfde plek met twaalf punten uit zeven duels. In de eerste wedstrijd van het seizoen won het van Ter Leede. In zeven duels scoorde de ploeg zeven keer en werd er kregen ze pas drie goals tegen. Net zo veel, of eigenlijk weinig, als Noordwijk.

Valken ’68 won vorige week met 1-6 bij Voorschoten ’97

Valken ’68 gaat in de Tweede Klasse op bezoek bij RCL. Een ploeg met vertrouwen (Valken) tegen een ploeg zonder vertrouwen (RCL). Want waar Valken vorige week in een zesklapper won van Voorschoten ’97 (6-1), gingen de Leidersdorpers juist met 2-6 onderuit tegen HVC’10.

Toch staat RCL nog op een prima vierde plek. Met zeven punten uit vier duels. De Valkenburgers staan tweede. De ploeg van Arie van Duijn verloor dit seizoen alleen nog maar van UVS. Koploper Lugdunum is nog foutloos.

In de Derde Klasse begon Van Nipsen (zat.) nog voortvarend. Na twee duels was het koploper met de volle buit. Daarna werden de duels tegen Soccer Boys en Be Fair verloren. Toevallig wel de nummers één en twee van de Derde Klasse.

De Zilkers gaan zaterdag op bezoek bij de nummer vijf van de Derde Klasse, DWO. Net als Van Nispen hebben die zes punten uit vier duels. DWO speelde in het seizoen 2014/2015 in de Tweede Klasse. Dat was het enige seizoen dat het op dat niveau speelde in de historie van de club uit Zoetermeer die in 1939 werd opgericht.

Kagia heeft in vier duels net zo veel punten gehaald als Van Nispen en DWO maar staat wel op een achtste plek. De Lisserbroekers hebben een slechter doelsaldo dan de twee eerder genoemde clubs. Het elftal van Anton Wijsman gaat op bezoek bij de koploper: Soccer Boys.

De vereniging uit Bleiswijk degradeerde vorig seizoen uit de Tweede Klasse. Het was toen nog één van de tegenstanders van Valken ’68. De club is opgericht in 1960 en had tot 2011 nog een zondagtak.

Foto FC Rijnvogels – Ter Leede: Hans Schalk
Foto Valken ’68: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude