Hij maakte begin december pas voor de derde keer minuten in het VVSB-shirt, en liet toen aan VIDB weten dat het zaak was dat hij zo snel mogelijk weer zou gaan voetballen. Dat dat op De Boekhorst niet gaat lukken, daar is hij inmiddels wel achter, want volgend seizoen speelt Tom Broekhuizen op de Lageweg bij SJC, zo maakte hij vorige week bekend.

Broekhuizen, Lissenaar van geboorte, was ooit een grote belofte bij Jong ADO Den Haag, onder trainer Wilfred van Leeuwen, tevens zijn huidige oefenmeester. Hij was er zelfs soms aanvoerder. Maar na zijn terugkeer op Ter Specke is er te veel niet goed gegaan bij de middenvelder. Ook bij ‘zijn’ club lukte het hem niet om een vaste basisplaats af te dwingen en dus volgde een vertrek naar VVSB, maar ook daar wil het dit seizoen niet vlotten en zijn de speelminuten schaarser dan hij gewend is. ,,Ik wist dat me niet zou komen aanwaaien bij VVSB”, zegt hij. ,,Maar ik denk ook niet dat het nog gaat komen. Ik heb wel geconstateerd dat ik niet in de plannen van Wilfred voorkom. Dan moet je ergens anders gaan voetballen.”

,,Ik denk dat ik op dat niveau zeker iets kan toevoegen met m’n spel en ervaring”

Niet meer de Tom van vroeger
In een onderhoud met Van Leeuwen gaf de trainer zijn pupil gelijk. ,,Ik ben niet meer de Tom uit mijn ADO-tijd, zei hij. Maar daar heb ik wel een verklaring voor. Toen speelde ik wekelijks. Dat is nu al een hele tijd geleden. Ik mis ritme en heb lang niet op topniveau gespeeld. Ik heb geloof ik een keer bij het tweede gespeeld en verder alleen op de bank gezeten. Dan ga je achteruit in plaats van vooruit.” Begrijp Broekhuizen niet verkeerd, hij klaagt niet en steekt de hand ook in eigen boezem. ,,Ik heb blijkbaar te weinig laten zien. Ik wil proberen nog zoveel mogelijk minuten te pakken, misschien ook wel in het tweede om toch weer wedstrijdfit te worden en goed de zomer in te gaan. En als de trainer mij nodig heeft, zal ik er staan. Als ik ergens aan begin, maak ik het af ook.”

                                                           Tom Broekhuizen in het shirt van FC Lisse

En dus doet Broekhuizen twee stapjes terug en is hij volgend seizoen in het fraaie zwartwit te bewonderen van hoofdklasser SJC. ,,Daar heeft Wilfred wel een grote rol in gespeeld. Die heeft de nieuwe trainer Sjaak Polak gebeld, die elkaar kennen uit hun ADO-periode en gezegd dat ik een aanwinst zou zijn voor SJC. Dan heb je gelijk een goede referentie en daar ben ik Wilfred zeker dankbaar voor.”

,,Ik kan ook als rechts-of linkshalf uit de voeten. Ik ben niet bang dat de trainer moet gaan kiezen”

Goed gevoel
Hij kreeg gelijk een warm gevoel bij de promovendus, die het dit seizoen ook goed doet in de Hoofdklasse. ,,Dat beeld had ik al van de verhalen, maar je merkt het ook als je er binnenstapt. SJC geeft je een warm gevoel en straalt gezelligheid uit. Ik denk dat dat goed is voor mij, want zo ben ik zelf ook. Daarnaast moet k moet weer gaan voetballen en dus is dit een ideale oplossing. Want ik denk dat ik op dat niveau zeker iets kan toevoegen met m’n spel en ervaring.”

Daarbij kent Broekhuizen het halve basiselftal van vroeger. ,,Ik heb met Timo Ruigrok en Abbas Al Tamimy bij ADO gespeeld. Rick van Dijk en David Verweij ken ik natuurlijk van Lisse en de rest ben ik hier en daar wel eens tegengekomen.” Hij is gecharmeerd van de houding van SJC, dat met veel eigen jeugd wil kijken hoe ver het kan komen en niet alles haalt wat los en vast zit. ,,Tom Duindam en ik zijn de enige twee versterkingen tot nog toe, verder hebben al heel veel jongens aangegeven te blijven.”

Hij is niet bang de strijd te verliezen met een oude ploegmaat. Op de ideale plek van Broekhuizen, net voor de defensie, speelt nu Ruigrok, volgens velen de vormgever van het huidige SJC. ,,Timo is een hele goede voetballer. Maar ik denk zeker dat wij samen kunnen spelen. Ik kan ook als rechts-of linkshalf uit de voeten. Ik ben niet bang dat de trainer moet gaan kiezen. En bij een nieuwe trainer begint iedereen weer op nul. Dat is ook wel lekker.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen