Met nog tien minuten op de klok en een 4-1 tussenstand op het scorebord leed het geen twijfel dat FC Rijnvogels na twee nederlagen tegen Noordwijk revanche zou gaan nemen. Een stief kwartier later zag de wereld er opeens heel anders uit: 4-4.

Met drie doelpunten in acht minuten tijd sleepte Noordwijk een niet meer verwacht punt uit het vuur en dat voelde in het Rijnvogels-kamp aan als een bittere nederlaag. Waar de Noordwijk-spelers het strijdtoneel met een grote glimlach op het gezicht verlieten, stonden die van de gastheren op onweer. ,,Dit hadden we nooit meer mogen weggeven”, aldus een ontgoochelde Hein van Heek. ,,We kregen na de 4-1 op de counter mogelijkheden genoeg om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Na de 4-2 verloren we plotseling de duels waarin we daarvoor heersten. Onbegrijpelijk, we waren van het ene op het andere moment de grip op de wedstrijd volledig kwijt.”

Geen vuiltje aan de lucht

Lange tijd leek er inderdaad geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, die ondanks de snelle 0-1 van Maurits Splinter, zich gaandeweg de eerste helft steeds beter in haar element voelde. Fel in de duels en gemakkelijk combinerend gingen de gastheren op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er na een halfuur na een botsing tussen Mitchell Beijersbergen en goalie Mustafa Amezrine. Arbiter Van Dijk zag er een door Noordwijk hevig betwiste strafschop in, die door het slachtoffer zelf in de gelijkmaker werd omgezet (1-1). Het bleek het zetje dat de thuisploeg nodig had. Nadat Noordwijk kort daarvoor al aan een achterstand was ontsnapt, zette Niels van Veen op slag van rust de 2-1 op het scorebord.

Dogan Corneille had het vanaf de bank allemaal met lede ogen aangezien. ,,FC Rijnvogels is een fysiek  ploeg en sterk in de duels. Dus moesten we ons daar tegen wapenen met ons positiespel. Daar kwam steeds minder van terecht. De 3-1, kort na de pauze, gaven we wel heel makkelijk weg. En ook op de 4-1 was het nodige aan te merken. Toch tekent het mijn ploeg dat ze het tij wisten te keren. Nu overheerst de vreugde over het behaalde punt. Over de manier waarop we de laatste twee tegengoals om onze oren kregen, moeten we het deze week nog maar eens hebben.”

Een waarheid als een koe, omdat Martin Onderwater in de 46e minuut op aangegeven van Yuri Guijt geen Noordwijk-speler meer tegenkwam om de 3-1 binnen te werken. Diezelfde Onderwater tekende daarna ook voor de 4-1. Dat Denzel James direct hierna vrij voor Peter Messemaker het doel te hoog zocht, betekende pas de eerste echte kans voor de bezoekers.

Afhaken Onderwater en Van Veen

,,Jammer genoeg haakten Martin Onderwater en Niels van Veen wegens krampverschijnselen af”, zei Van Heek. ,,Vanaf dat moment konden we de bal steeds minder goed vasthouden. We verloren in de eigen zestien kopduels die we eerder wonnen en dat betekende de ommekeer.” Die werd ingezet toen Nick Brouwer invaller Marios Lomis bereikte, waarna Messemaker kansloos was (4-2).

De 4-2 in de 82e minuut maakte er weer een wedstrijd van en dat was drie minuten later helemaal het geval toen Raymond Manuputty de mee opgerukte Brayen Bröcker op maat bediende (4-3). Het kon echter nog gekker. Bröcker miste de roos op aangeven van invaller Maik van Zanten op een haar, waarna het in de slotminuut alsnog gelijk werd. Marios Lomis bekroonde zijn invalbeurt met een tweede doelpunt (4-4).

,,We zijn uit knock-out positie teruggekomen, omdat we erin bleven geloven’ , jubelde Corneille na afloop. ,,We houden FC Rijnvogels onder ons, blijven meedoen in de derde periode en stappen als morele winnaar van het veld. Want eerlijk gezegd gaf natuurlijk niemand nog een dubbeltje voor onze kansen. Het was vandaag duidelijk het verhaal van het venijn en de staart.”

FC Rijnvogels:Messemaker, Zandbergen, Wijmer, Ouwehand (34. Stam), Zandbergen, Van der Horst, Van der Breggen, Guijt, Beijersbergen, Van Veen (78. Beukenholdt), Onderwater (85. Van Delft)

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Overvliet, Bröcker, Bosma (46. Brouwer), Den Haan, Gonçalves (74. Van Zanten), Hoogerwaard, Splinter, Wendt, James (69. Lomis)