Een aantal Lisse-spelers heeft een verleden bij FC Volendam. Voor hen was de onderlinge ontmoeting van zaterdag (0-4) extra speciaal. Onder hen ook aanwinst Jeffrey Bok, een ambitieuze aanvaller. ..Ik ben bij een mooie club terecht gekomen en ga alles in het werk stellen om te slagen bij FC Lisse.

Na wat omzwervingen is Bok tot zijn tevredenheid bij een Topklasser in de Bollenstreek beland. Aangezien Bok in Haarlem woont was de keuze niet moeilijk voor hem. Bovendien kent hij coach Misha Salden.

Bok speelde in de jeugd van Stormvogels/Telstar en FC Volendam. Hij maakte in de zomer van 2012 zijn debuut in de hoofdmacht van Volendam tegen FC Eindhoven. Ook in de (verloren) bekerwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys was hij van de partij.

Stages

Tot zover de bescheiden antecedenten van Bok in het betaalde voetbal. Ook een stage bij FC Emmen – en later ook bij IJsselmeervogels – liep op niets uit. Vorig seizoen speelde Bok bij de amateurs van RKAV Volendam in de Hoofdklasse. De aanvaller had nogal wat blessureleed en kwam weinig aan spelen toe. Dit seizoen hoopt de aanvaller zich weer te profileren. Bok is pas 22 jaar en zijn carrière kan nog alle kanten op. Hoe kijkt de aanvaller zelf tegen zijn nieuwe avontuur aan bij topklasser FC Lisse?

Bok: ,,Ik ben bij een mooie club terechtgekomen en ga alles in het werk stellen om te slagen bij FC Lisse. Alles valt weer een beetje op zijn plek. Ik woon weer in Haarlem en ben met de auto in twintig minuten op de club. De keuze was snel gemaakt, ook omdat Misha Salden voor mij geen onbekende is. Ik heb een aantal trainingen van hem meegemaakt in mijn Volendam-tijd.

De Topklasse is van een hoog niveau vergeleken met de Hoofdklasse”, vervolgt Bok. ,,Zeker even wennen, maar ik kijk ernaar uit. Je speelt tegen tegenstanders van kaliber en met de entourage is ook niets mis. Ik heb er veel zin in. Vorig seizoen heeft Lisse het goed gedaan in de competitie. Een mooie uitdaging om het dit jaar nog beter te doen. Ik wil een plek afdwingen in de selectie en me laten zien op het veld. Een speler van FC Lisse ken ik in ieder geval, Niels Buijs. Ik heb samen met Niels in de jeugd gespeeld bij Stormvogels/Telstar. De andere spelers leren kennen is een kwestie van tijd.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: FC Volendam

POPULAIRE BERICHTEN