Een winnende voetballer is altijd net even iets beter gemutst dan wanneer hij punten heeft laten liggen. De glimlach op het gezicht van AFC’er Koen Bosma zei voldoende. Wie niet had geweten wat de eindslag was, had het kunnen zien aan de gelaatsuitdrukking van de Amsterdamse aanvaller. De terugkomst op De Boekhorst voelde zoet voor Bosma. Hij won met zijn huidige club tegen zijn oude liefde met 2-3.

Jarenlang kreeg Bosma in Noordwijkerhout de handen op elkaar in Noordwijkerhout. Voor de verstokte VVSB-fan was het vanmiddag even knipperen met de ogen. Niet het paarsgeel van VVSB, maar het rode shirt van AFC hing om de schouders van Bosma. ,,Ja grappig eigenlijk, ik had nog nooit in de kleedkamer van de bezoekende ploeg gezeten.” Bosma verliet VVSB in de zomer van 2014 voor een buitenlands avontuur en ging eenmaal terug in Nederland aan de slag bij AFC.

De voetballer genoot van de middag in de Bollenstreek. ,,Laat VVSB trots zijn op de sfeer van vandaag”, wil Bosma benadrukken. ,,Toen Serbony de 2-1 maakte, hoorde je op het veld de mensen roepen: ‘Bavo, Bavo’. De supporters waren echt top en zeiden mij ook gedag. Natuurlijk waren er ook wat steekjes onder water, maar dat hoort er gewoon bij. Dat is gezonde rivaliteit. Maar dat genieten merkte ik niet aan de spelers vandaag. Ze waren te negatief in het veld. Op de scheidsrechter, op ons, op elkaar. Het was twintig graden, het zonnetje scheen. Ga dan genieten.”

Bos
Zijn oud-collega en VVSB-middenvelder Bas Ruigrok. had een hele andere visie. ,,Ik vond AFC juist negatief. Zeuren op elkaar. Ach, dat is voetbal hè. Iedereen heeft zo zijn eigen mening”, kon de nummer acht van VVSB er ook wel om lachen.

Bosma zelf had in ieder geval gesmuld. Van zijn terugkomst en van zijn medespelers. ,,Wij hebben veerkracht getoond  na de 2-1 achterstand. Die positieve vibe heeft heeft onze prestatie beïnvloed.”

Na afloop bleef de oud-VVSB-aanvaller lang hangen. Hij zag huidig Katwijk-voetballer Omar Hamdi staan, ook de gestopte Michael van Laere liep rond in Noordwijkerhout. Een kleine reünie. ,,VVSB en AFC eindigen zeker bij de eerste zeven. Dan komen we elkaar nog veel vaker tegen. En reken maar dat we dan meer van dit soort potten krijgen als vandaag met lekker veel strijd.”

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)