Conditioneel zullen er maar weinig spelers in de Tweede Klasse zijn die kunnen wedijveren met Bram Prins. De linkspoot haalde een klein huzarenstukje uit. In de vroege ochtend liep hij vijf kilometer bij de Ter Specke-loop, waar hij een zilveren plak veroverde. In de middag loodste hij de zondagtak van FC Lisse met twee doelpunten naar een zege bij RKDEO. Uiteindelijk werd er met 2-3 gewonnen in Nootdorp.

Lisse legde voor rust overtuigend de basis voor de zege. Prins was tevreden met hetgeen zijn team voor rust liet zien. ,,In de eerste helft hadden we veel balbezit en konden we lekker voetballen. De tegenstander kwam niet verder dan het hanteren van de lange bal. We kwamen weliswaar ongelukkig op achterstand, maar revancheerden ons netjes daarna.’’

Vooral de manier waarop de doelpunten tot stand kwamen, kon Prins bekoren. ,,Drie goede goals”, noemde hij het. Zelf kwam hij zoals gezegd twee keer op het scoreformulier. ,,Eentje was een afstandsschot van 25 meter. Daar was de keeper gewoon kansloos. Mijn tweede kopte ik na een goede voorzet bij de tweede paal binnen.’’ Tussen de twee doelpunten van Prins door wist ook Patrick Schaap het net te vinden. De spits was alert toen de RKDEO-keeper een bal losliet.

Wegwerken
Lieten de weergoden het sportpark van RKDEO de eerste helft nog grotendeels links liggen, na rust was het wel raak in Nootdorp. Een straffe wind zorgde er volgens Prins voor dat Lisse niet meer aan voetballen toekwam. ,,We hadden de tweede helft tegenwind. Die gasten gingen nog meer de lange bal spelen en gooiden er een extra spits bij. Ze scoorden daardoor nog een keer. Aan aanvallen zijn wij niet echt meer toegekomen. Het was vooral wegwerken.’’

Door de overwinning lijkt FC Lisse in een soort niemandsland terecht te zijn gekomen. De degradatiestreep is uit zicht en de bovenste plaatsen zijn een utopie. Daar is Prins het niet mee eens. Hij vond de overwinning van Lisse broodnodig. Er staan namelijk twee krakers op het programma. Koploper BMT en streekgenoot Foreholte zijn harde noten die gekraakt dienen te worden.

Prins denkt niet dat de Ter Specke-bewoners kansloos zijn.  ,,We moeten drie punten uit die wedstrijden halen. Dat we nu twee keer achter elkaar hebben gewonnen is wel lekker. Maar als we voor de winterstop geen punt meer pakken, dan moeten we toch weer naar beneden gaan kijken.”

Tekst: Matthijs Snepvangers