,,Dit is wat we nodig hadden”, stelde Tom Broekhuizen na de overtuigende 1-3 zege van FC Lisse bij Sparta Nijkerk. ,,Het was een meer dan verdiende overwinning. We hebben nog veel kansen gemist om een hogere score neer te zetten.”

,,Voetballend kan het nog wel beter, maar we hebben in ieder geval genoeg gecreëerd”, vertelt Broekhuizen. ,,Daar schort het bij ons nog wel eens aan. Ik vond dat we goed begonnen. We hebben Nijkerk vroeg onder druk gezet en zij wisten daar niet echt raad mee. Ik vind dat we altijd zo moeten spelen.”

Op sportpark de Ebbenhorst voerde FC Lisse de regie. Kevin Winter kopte de openingstreffer binnen. In het tweede bedrijf verdubbelde Guido Pauw de marge. ,,Vervolgens lieten we kansen op 0-3 onbenut”, vertelt Broekhuizen. ,,Dan was het meteen klaar geweest. Uit het niets maakte Nijkerk de 1-2 en werd het toch nog even spannend. Onnodig eigenlijk. In de slotfase werd Lars Rauws als breekijzer ingezet en die gaf hem in blessuretijd lekker af op Nigel Hardenberg.” De 1-3 werd daarmee een feit.

Tevreden

Broekhuizen begon in de basis door een schorsing van Rik Vermeulen. De voormalig speler van ADO Den Haag keek met een goed gevoel terug. ,,Ik heb persoonlijk wel redelijk gespeeld en ben tevreden.”

De middenvelder pendelt tussen de basis en de reservebank, iets dat hem logischerwijs niet tot tevredenheid stemt. ,,Vorige week speelde ik niet, maar de twee wedstrijden daarvoor wel. Waarom ik vorige week niet speelde is me nog steeds niet helemaal duidelijk. Die onduidelijkheid is iets dat me wel dwarszit, maar de trainer maakt nu eenmaal bepaalde keuzes. Ik denk dat ik heb laten zien dat ik in de basis thuishoor.”

De zege van Lisse was wenselijk in de strijd tegen degradatie. Volgens Broekhuizen hoeft zijn team niet te vrezen. ,,Als we volgende week het inhaalpotje tegen GVVV winnen, dan staan we achtste. De huidige twaalfde plaats is voor Lisse te laag, zeker gezien ook onze selectie. Als Lisse-zijnde horen we in de middenmoot thuis.”

Archieffoto: Hubert Habers

Schermafbeelding 2015-02-17 om 16.37.59


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)