‘Fijn, zo’n interlandbreak’, moet SJC hebben gedacht bij de eerste aanblik op het wedstrijdformulier van de Noordwijkse ploeg tegen Jong FC Groningen. Met een jongen als Mateo Cassierra, die de Groningers huren van Ajax, in de spits werd SJC vooral in de tweede helft opgerold door de jonge ‘Noordelingen’. Op de Lageweg verloor SJC met 1-5 van de ploeg uit Groningen.

,,En zo stonden er meer spelers die al hun eredivisiedebuut hebben gemaakt in het veld”, zag SJC-doelman Kevin Schelvis. ,,Wij zijn zelf een ploeg uit de Hoofdklasse. Als je dan tegen zo’n team staat, dan zie je wel het verschil. Zij hebben zo’n goede techniek en het gaat allemaal met zo’n hoge snelheid. Dit was één van de betere tegenstanders die we tot nu toe hebben gehad. We hadden niet veel te vertellen.”

In de stem van Schelvis klonk een soort berusting. ,,Weet je wat het is. Jordy Groot verwoordde dat wel goed na de wedstrijd. Wij moeten vooral in de komende weken onze punten gaan pakken. Dan spelen we tegen ploegen als SteDoCo, ONS Sneek en Eemdijk. Elftallen als Noordwijk, DVS’33 en Jong Groningen hebben we nu gehad. Die zijn gewoon een maatje te groot gebleken.”

,,Ik ben zelf ook debet geweest aan de tegengoals. Ik keepte niet m’n beste wedstrijd.”

Toch was Schelvis, die zelf dus vijf keer moest vissen, niet helemaal tevreden met het duel tegen de Groningers. Hij zag voor zijn ogen hoe SJC in de tweede helft de goals te makkelijk weggaf, mede vanwege het feit dat verschillende spelers uit hun positie gingen lopen volgens de keeper. ,,We haalden ons niveau gewoon niet.”

Tien keer
,,En ik ben zelf ook debet geweest aan de tegengoals. Ik keepte niet m’n beste wedstrijd. Tegen FC Lisse en Ajax (ama.) kon ik mij nog onderscheiden. Nu niet. Ik kon de ploeg niet helpen. Maar je moet wel zo realistisch zijn dat wanneer je tien keer tegen zo’n goede ploeg speelt als Jong FC Groningen nu op de been kan brengen, dat je ‘m ook tien keer verliest.”

Mateo Cassierra is Rick van Dijk te snel af

Naast de openingsgoal van Cassierra scoorde ook Uriel Antuna twee keer. De Mexicaanse aanvaller kwam dit seizoen al zes keer in actie in de Eredivisie. Diep in de tweede helft zorgde die ervaring en fitheid voor de uiteindelijk grote nederlaag van SJC. In helft één konden de Noordwijkers de ploeg uit het noorden van Nederland nog bijbenen en scoorde Tom Duindam nog de 1-1, na rust was het over met de pret. De andere twee Groningse goals kwamen op naam van Daniel Bouman

,,Wij staan er zelf altijd wel bekend om dat we een redelijk fitte ploeg hebben. Tegen de meeste clubs in de Derde Divisie komt dat er ook wel uit. Maar deze jongens trainen vijf, zes dagen in de week en dan ook nog eens twee keer per dag. Dan zie je wel dat ze iets verder zijn dan wij.”

,,Dan hadden we ook nog de pech dat Tom Broekhuizen niet helemaal fit was en dat Tracy Kapata een training had gemist.”

En dus kon Schelvis weinig anders dan aanzien dat zijn ploeg cijfermatig in de tweede helft werd overlopen. De doelman vocht zich in de afgelopen weken overigens wel zelf terug in de basis, nadat hij de competitiestart nog Roy Haasnoot voor zich moest dulden. ,,Daar ben ik wel tevreden over, maar het is jammer dat we zoveel tegengoals krijgen.”

Uitdaging
,,We hebben drie jaar lang de minst gepasseerde verdediging gehad in de competitie. Dat is nu wel anders. Dan hadden we ook nog de pech dat Tom Broekhuizen niet helemaal fit was en dat Tracy Kapata een training had gemist en daardoor ook niet startte. Daarom stond er een hele nieuwe verdediging in het veld. Dit soort uitslagen kunnen daarom ook gebeuren. Zoals ik net al zei, vooral de komende weken ligt er een mooie uitdaging voor ons te wachten.”

SJC – Jong FC Groningen 1-5 (1-1) 40. Cassierra 0-1, 44. Duindam 1-1, 52. Antuna 1-2, 56. Bouman 1-3, 75. Antuna 1-4, 85. Bouman 1-5

SJC: Schelvis, Kloppert, Berends (62. Strojil), Bayram, Groot, Al Tamimy, Van Stijn (70. Gorter), Van Toor, Van Dijk, Duindam, Lovecchio (67. Hoogervorst)

Foto’s: Johanna Wever