De competitiestart voor Quick Boys-aanvoerder Delano a Cohen is in gevaar gekomen. De middenvelder van de Katwijkers is deze week geopereerd aan een wondinfectie, die hij opliep nadat hij eind juni was geholpen aan een gebroken kuitbeen. Bij die operatie kwam een bacterie in de wond terecht en dus moest daar iets aan gedaan worden.

,,Ik moet nog tot morgen in het ziekenhuis blijven”, laat A Cohen weten vanuit het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, waar hij momenteel verblijft. ,,Ik heb geen idee hoe lang ik er uit ben, maar ik heb zeker nog een aantal weken nodig om weer op krachten te komen.” De start van de competitie staat al voor halverwege augustus, om precies te zijn de 13e, gepland. Dat lijkt hij dus niet te gaan halen.

A Cohen is de aanvoerder op Nieuw Zuid en een onbetwiste basisspeler in het elftal van Jan Zoutman. Dat de 25-jarige speler überhaupt het afgelopen seizoen heeft kunnen uitvoetballen en de kampioensschaal nog kon optillen, mag een klein wonder heten. Naar nu blijkt heeft hij al op 5 december een breukje opgelopen in de onderkant van zijn kuitbeen. Daar heeft hij de gehele tweede seizoenshelft mee doorgevoetbald. ,,Dat heb je goed gezien. De pijn was er wel, maar ik kon ermee voetballen. Er werd besloten om na het seizoen pas foto’s te laten maken. Ik heb vorig jaar de tweede seizoenshelft continue met een blessure gespeeld, dus hopelijk gaat dit sneller dan verwacht.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)