FC Lisse heeft zijn eerste seizoenszege geboekt door GSC/Esdo met 1-3 te verslaan. Zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden ging het echter niet voor de Lissenaren. Trainer Stefan Spruijt was na afloop realistisch. „We hebben geluk gehad in de eerste helft en op basis van de tweede helft zijn wij de terechte winnaar. Toen stond er een echt team dat voor elkaar door het vuur wilde gaan.”

FC Lisse startte stroef en had aanvankelijk weinig grip op een aantal behendige voetballers van de ploeg uit de Residentiestad. ,,We begonnen moeizaam in de eerste helft”, aldus Spruijt. ,,Het is natuurlijk feestweek in Lisse en misschien is dat wel een verklaring voor de stroeve start. Na een kwartier spelen kwamen we op een terechte achterstand. We mochten van geluk spreken dat Esdo ons daarna in de wedstrijd liet.”

Na ruim een halfuur spelen kwam Lisse beter in de wedstrijd. ,,We wonnen meer duels en konden daardoor meer druk zetten. Het was lekker dat Joey van Beelen de gelijkmaker maakte. Geheel tegen de verhouding in gingen we rusten met een gelijke stand. Vervolgens heb ik de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet en aangegeven dat we de strijd moesten aangaan om deze wedstrijd te winnen. De jongens pakten dit goed op en legden hiermee de basis voor de overwinning.”

Koppies laten hangen
Vlak na rust gaf Bas Vermeulen een goede steekpass op Van Beelen (zie foto), die hiermee wel raad wist en zijn tweede doelpunt maakte. „Nadat we op voorsprong waren gekomen, knakte er wat bij hun. Zij speelden met een aantal Marokkaanse jongens die technisch heel vaardig zijn. Dat zijn vaak ook gasten die hun koppies laten hangen als het wat minder gaat en dan hun frustraties de vrije loop laten. Als Esdo in de eerste helft gewoon zijn kansen had afgemaakt, was er voor hun niets aan de hand geweest. Gelukkig voor ons gebeurde dat niet. We zijn behoudens wat schoten van afstand ook niet meer in de problemen gekomen.”

„Ik wil mijn ploeg ook nog complimenteren, omdat ze in de tweede helft hun ‘koppies’ erbij hebben gehouden. Ze hebben zich niet gek laten maken door jongens uit de stad, die vaak toch wat meer ‘streetwise’ zijn dan jongens uit een dorp”, aldus een tevreden oefenmeester Spruijt. Vijf minuten voor tijd stelde Jelle Boot de zege voor de Lissenaren veilig door toe te slaan uit de counter.

Een oude voetbalwet deed zodoende van zich spreken. Wie zelf de kansen niet afmaakt, wordt daarvoor bestraft. FC Lisse had het geluk aan zijn zijde. Over de gehele wedstrijd bekeken kan er geconcludeerd worden dat het beste ‘team’ heeft gewonnen.

Tekst: Ricardo Vijlbrief

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude