Anthony Correia maakt het seizoen bij Telstar samen net Ulrich Landvreugd af als interim-duo. Dat heeft de club uit Velsen daags na het ontslag van Mike Snoei bekendgemaakt. Voormalig AFC-coach Landvreugd wordt de hoofdtrainer, Correia zijn rechterhand.

“Het is een voordeel dat de club met Anthony en Ulrich reeds twee gekwalificeerde trainers bij het eerste elftal heeft, bovendien met veel ervaring en kennis van de club en van de spelersgroep”, laat technisch manager Peter Hofstede weten op de website van Telstar.

Correia heeft middels een korte reactie aan VIDB laten weten dat zijn veranderde rol bij Telstar geen gevolgen heeft voor zijn werk op de Krom. “Katwijk is en blijft leidend”, aldus de Noord-Hollander, die als speler vijftien seizoenen voor Telstar uitkwam.

Fulltime in betaalde voetbal aan de slag
De 41-jarige Correia combineert al enkele jaren het hoofdtrainerschap bij Katwijk met een rol als assistent bij Telstar. Hij maakte in december bekend de huidige nummer vier van de Betnations Divisie te gaan verlaten, omdat hij fulltime in het betaalde voetbal wil werken. Correia schreef met Katwijk historie door als eerste club de titel in de Tweede Divisie te prolongeren.

Tekst: Henk Kasius
Foto: Orange Pictures

Lees ook: Correia: ‘Benieuwd waar mijn plafond ligt’

POPULAIRE BERICHTEN