De dames van Ter Leede, zelf uitkomend in de Topklasse spelen op vrijdag 16 augustus een oefenwedstrijd tegen vv Alkmaar. Dat meldt Vrouwenvoetbalnieuws. Het exacte tijdstip van de oefenwedstrijd is niet bekend. Tussen de speelsters die de afgelopen maanden actief waren op het WK in Frankrijk zaten geen dames van de Alkmaarse selectie. Ook vorig jaar oefende Ter Leede tegen de eredivisionist.

De Topklasse Vrouwen zaterdag begint overigens op 21 september. Sinds de promotie van FC Rijnvogels kent de competitie twee ploegen uit de Bollenstreek. De Sassenheimse vrouwen kwamen op 1 juli voor het eerst bij elkaar om kennis te maken met de nieuwe speelsters voor het aankomende seizoen. Ter Leede eindigde vorig jaar derde in de competitie achter DTS Ede en Saestum.

Daphne Koster
Overigens maakte Ajax woensdagmiddag ook bekend dat manager vrouwenvoetbal Daphne Koster langer bij de Amsterdammers blijft. Ze heeft een handtekening gezet onder een contract voor onbepaalde tijd. Ze is sinds 2017 actief bij Ajax en zet zich in voor de sportieve beleid van de volledige vrouwentak van Ajax. De in Den Haag geboren Koster kwam tussen 2000 en 2007 uit voor Ter Leede.

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Eindrapport: het seizoen van Van Nispen (zat.) in cijfers’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels