Nergens is er een echte definitie te vinden voor het woord ‘clubliefde’. Sommigen zeggen zelfs dat alleen supporters of vrijwilligers nog weten wat het inhoudt; spelers niet. Valken’68-verdediger Danny Boere weet het in ieder geval nog wel. Nu is de Katwijker nog speler, volgend jaar weer  supporter. 

Stel Boere niet de vraag bij welke Katwijkse club hij gevoetbald heeft, voordat hij twee jaar geleden naar ’t Duyfrak verkaste. Dat kan er volgens de speler in kwestie maar één zijn. De 23-jarige Boere liep al zijn jeugdvoetbal jaren rond op De Krom. ,,Ik kom daar echt vandaan, ik hoor daar thuis. Ik heb er al mijn vrienden: het is een band die gewoon nooit meer weggaat.”

Ondanks zijn grote zwak voor VV Katwijk besloot Boere twee jaar geleden toch om over te stappen. Het tweede van Katwijk dreigde uit elkaar te vallen en Valken’68 bood onderdak. Samen met boezemvriend Marc Langeveld maakte hij de overstap.

,,Vooral Erwin van der Nagel en Marc Langeveld hebben me toen overgehaald nog een jaar door te gaan.”

Het eerste jaar in de ploeg van Arie van Duijn deed de tot back omgeturnde buitenspeler het ook helemaal niet onverdienstelijk: Boere maakte zijn minuten en voelde zich al snel thuis. Toch begon er aan het einde van zijn eerste seizoen al iets te knagen: ,,Ik wilde eigenlijk al stoppen. Vooral Erwin van der Nagel en Marc Langeveld hebben me toen overgehaald nog een jaar door te gaan. Dat is ze toen gelukt.”

Afgelopen week gaf Boere toch aan na het huidige seizoen met voetballen te stoppen. ,,Ik ben er wel klaar mee. Het is genoeg geweest. Ik ben niet meer zo fanatiek als vroeger en ik houd gewoon van mijn vrije tijd”, geeft hij eerst als verklaring. Dat lijkt een veel te simpele uitleg voor iemand, die vaak uitblonk door zijn energie en enthousiasme op het veld. Wie even doorprikt komt uiteindelijk toch tot de kern van zijn verhaal.

,,Ik mis de zaterdagmiddag op het ‘Kattukveld’ (De Krom red.) gewoon erg. Lekker met mijn oude vriendengroep naar mijn cluppie kijken en met uitwedstrijden mee met de bus of de kwibus. Daar genoot ik erg van en dat wil ik volgend jaar weer gaan doen.”

Dilemma
De jaren van na de eigen wedstrijd snel op de telefoon checken hoeveel de Oranjehemden staan, de bus achterna racen voor een uitwedstrijd om 18.00 uur of een wedstrijd van Katwijk op Fox moeten kijken, zijn voor Boere voorbij. Wel kijkt hij met een goed gevoel op zijn periode in Valkenburg terug. ,,Ik heb het fantastisch gehad met al die jongens. Bovendien heb ik in die twee jaar meer dan genoeg gespeeld, dus ik heb het prima gehad. Zeker geen spijt van m’n overstap van.”

Rest er nog één dilemma, want misschien heeft Boere dan toch een jaar te lang gewacht met zijn rentree als vaste Katwijk-supporter. Wat doet hij als straks wellicht de kampioenswedstrijd van de Katwijkers bij Kozakken Boys op het programma staat, maar Boere zelf nog verplichtingen heeft met Valken’68? ,,Die wedstrijd wordt om 18.00 gespeeld. Dus dan race ik de bus achterna. Er zit niets anders op haha.”

Foto: Saam de Mooij. 

Lees ook: Column: Groter dan de club. 

POPULAIRE BERICHTEN