,,Ik had wat goed te maken na die foute terugspeelbal van vorige week”, zei Niels Buijs met een dikke grijns. ,,Dat heb ik nu rechtgetrokken en dat voelt goed.” Wat heet. De rechtsback groeide in het restant van de bekerwedstrijd tegen Halsteren uit tot de hoofdrolspeler. Buijs was het die tien minuten voor tijd de 2-1 binnen kopte.

Vorige week na 35 minuten spelen vond arbiter Wiemer het genoeg en staakte hij het bekerduel tussen FC Lisse en Halsteren. Aanleiding was hels noodweer. Na een lange rustpauze van zo’n veertig minuten kwam de scheidsrechter polshoogte nemen om te kijken hoe de zaken ervoor stonden. Niet goed genoeg, oordeelde hij uiteindelijk. De bal rolde niet meer, waardoor Wiemer de wedstrijd definitief staakte. Gisteravond stond het vervolg gepland, onder aanzienlijk betere omstandigheden.

FC Lisse miste Tom Zoontjes en Justin Valk door blessures. Zij werden vervangen door Richard van Heulen en Oliver Rifai. Lisse startte prima. Het enige wat ontbrak in de laatste tien minuten van de eerste helft waren goals. De ruststand bleef dan ook op 1-1 steken.

Geen beginnen aan
De tweede helft was volledig voor de Lissenaren. Halsteren werd compleet vastgezet op eigen helft. Van de aanvallende intenties van de zondageersteklasser vorige week was niets meer over. Er was voor de Brabanders geen beginnen aan, want Lisse produceerde een enorm tempo en forse druk naar voren.

Alleen wilde de goal aanvankelijk niet vallen door pech. Cijntje was er dichtbij met een vlammend schot tegen de kruising. Rik Vermeulen schoot uit stilstand een vrije trap schitterend in, maar zag die gepareerd worden door de keeper. Het verlossende doelpunt viel tien minuten voor tijd. Buijs kopte raak en de treffer was beslissend. Lisse speelde na de goal gecontroleerd de wedstrijd uit. De volgende tegenstander in de KNVB-Beker is competitiegenoot HHC Hardenberg. Wederom een thuiswedstrijd voor FC Lisse.

Matchwinner Buijs vond dat het recht had gezegevierd. ,,Wij waren heer en meester vandaag. Zij hebben nooit het idee gehad dat er hier iets te halen viel. Vorige week speelden zij meer vooruit, wij hadden toen een wat afwachtende houding. Vandaag hanteerden wij een hoog tempo en zijn we er volle bak voor gegaan. Dat is ook onze kracht en daar hebben we deze wedstrijd op gewonnen. Ik denk dat we hier op voort gaan borduren. We hadden aan een doelpunt genoeg. Met wat meer geluk hadden we er nog één meer gemaakt. Dat hadden we ook verdiend. Dat ik de winnende goal maak, is mooi meegenomen. Ik had nog wat goed te maken van de vorige keer.”

FC Lisse – Halsteren 2-1 (1-1).

FC Lisse: De Vries, Van Boxel, Buijs, De Goede, Rifai, Van Heulen, Vermeulen (90. Broekhuizen) Monteny, Cijntje, Fokkema, (80. Pauw), Alberto Antonio