Quick Boys heeft op eigen veld schade opgelopen in de achtervolging op Sparta Nijkerk. Op Nieuw Zuid kwamen de Katwijkers niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen DVS ’33. Het verschil met Nijkerk groeide tot tien punten, al heeft Quick Boys nog wel een wedstrijd te goed.

Volgens doelman Patrick de Groot was er van echt voetbal geen sprake. ,,Het was eigenlijk niet te doen met die wind. Voor de spelers en toeschouwers zijn dit niet de wedstrijden waar je op zit te wachten.”  De wind leverde twee identieke helften op. ,,De ene was overleven en de andere was proberen zoveel mogelijk goals te maken”, zegt De Groot.

Jeroen Ketting kopte de gastheren op slag van rust nog wel op voorsprong. Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers langszij. Even daarna leek Quick Boys de punten toch nog in eigen huis te houden, maar een op het oog zuivere goal werd niet toegekend. ,,Volgens iedereen was die bal zeker een halve meter over de lijn”, baalde De Groot.

In de slotfase kwam de thuisclub nog goed weg, toen de Ermeloërs op de paal schoten. ,,Een gelijkspel was wel een juiste afspiegeling. Zij hebben een goede ploeg. Niet voor niets maakten ze het Sparta Nijkerk vorige week moeilijk.”

De Groot verlengde vorige week zijn contract met een jaar. ,,De club wilde mij er graag bijhouden. Zelf wilde ik ook door. Je kunt tenslotte maar een keer stoppen hè.”

[youtube id=”etK8uo240y4″ width=”620″ height=”360″] [youtube id=”pPte4CjIglw” width=”620″ height=”360″]

Tekst: Tom van der Wilt