Trainer Laurens van der Voort ging op de schouders en werd gejonast. Zijn spelers maakten een ereronde en de kampioensschaal werd vol trots getoond. De zondagtak van FC Lisse kroonde zich door een 4-0 zege op DHL tot de kampioen van 3A en iedereen mocht dat weten ook.

Kampioenswedstrijden willen nog wel eens op zenuwslopende bedoeningen uitdraaien. Niets van dat alles echter op paasmaandag op Ter Specke. Lisse had werkelijk geen kind aan DHL en was bij rust al zeker van de titel. Het spel was niet groots, maar dat hoefde ook niet vanwege de povere tegenstand van de hekkensluiter. Van der Voort: ,,Er stond veel spanning op, maar we hebben goed gevoetbald. De jongens hebben erg gedisciplineerd gespeeld. Eigenlijk hadden we er nog wel een paar meer moeten maken.”

Dat FC Lisse de terechte kampioen is, daar kan niemand omheen. De geel-blauwen begonnen het seizoen met een 9-3 nederlaag, maar pakten daarna de draad uitstekend op. ,,We hebben nooit aan onszelf getwijfeld”, sprak verdediger David Verweij. ,,De kracht is de eenheid binnen het team. Het klopt gewoon.”

Krachtig schetste Verweij de kwaliteiten. ,,We hebben een keeper die punten pakt. Het centrum staat en de backs zijn aanvallend ingesteld. Daarnaast hebben we een middenveld met loopvermogen, twee creatieve buitenspelers en een spits die doelpunten maakt. Wat wil je nog meer.”

Torinstinct

Die scorende spits heet Patrick Schaap. De aanvaller toonde zijn torinstinct met een glaszuivere hattrick in de eerste helft. Rechtsbuiten Joey van Beelen verzorgde het slotakkoord. Schaap roemde de eensgezindheid binnen het team. ,,Er zijn zes spelers die al vanaf de F-jes met elkaar samen spelen. De andere jongens hebben hier ook allemaal in jeugd gespeeld. We zijn een grote vriendengroep.”

De aanstaande stap naar de tweede klasse lijkt op papier een zware. Regiogenoten Foreholte en Teylingen hebben het een niveau hoger ronduit lastig. FC Lisse lijkt vanwege het voetballende vermogen een streepje voor te hebben. ,,Tegen voetballende teams gaat het ons beter af”, zegtSchaap.,,Dat hebben oefen- en bekerduels uitgewezen. Voetballend zit het wel goed. Wel zullen we fysiek nog een tandje bij moeten schakelen.”

Rek en doostroming

Van der Voort: ,,De rek is er nog lang niet uit. De groep is gemiddeld 22 jaar oud. Als de rek er nu al uit zou zijn, zouden we een probleem hebben.” De coach hoopt nog op aanvulling. Met name de doorstroming uit de jeugd komt moeilijk op gang. ,,Dat vind ik tegenvallen. Een hele groep vanuit de A1 gaat over naar de senioren, maar niemand komt naar ons. Die jongens onderschatten het niveau en willen niet op zondag spelen. Deze groep bewijst hoe leuk het kan zijn. Zij gaan gewoon op vrijdag stappen.”

Wat opviel was de grote belangstelling. Tussen de drie- en vierhonderd toeschouwers aanschouwden de kampioenswedstrijd. ,,Wij staan normaliter in de schaduw van de zaterdag en dat is logisch. Het is leuk dat we er nu eens uittreden”, stelde Van der Voort.

Verweij tot besluit: ,,De club heeft onwijs veel geregeld. Fantastisch. We gaan straks eerst het feestje met de supporters in de kantine vieren. Het plan is om daarna naar Amsterdam te gaan. In ieder geval zijn we niet voor het donker thuis.”

Foto: Hubert Habers/FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN