In deze nieuwe rubriek beschouwen we kort voor met een speler of trainer op de komende wedstrijd van zijn club in de competitie. Door middel van vijf vragen te stellen peilen we de verwachtingen binnen de selectie. We trappen af met Mike van Leeuwen van Foreholte

Mike, hebben jullie na wat moeilijke weken de smaak weer te pakken?
,,Dat denk ik wel. De resultaten zijn weer goed. We begonnen prima aan de competitie. Daarna kregen we even een dipje. We speelden gelijk tegen Wilhelmus en verloren van BMT en ESDO. Maar het begint er nu weer op te lijken. De laatste twee duels weten we de nul weer te houden. Ik sta alleen zelf buiten de basis. IJzendoorn kiest nu voor Pim Spreeuw, omdat hij met mij en Dickhoff twee rechtsbenige centrale verdedigers heeft. Met Spreeuw kan de crossbal op bijvoorbeeld buitenspeler Guijt beter worden gegeven. Ik ben zondag tegen ROAC wel dertig minuten voor tijd ingevallen. Het is nu een kwestie van hard trainen en laten zien waarom ik in de basis moet. Marcel IJzendoorn gaf me dinsdag tijdens de training tegenover de groep een compliment. Hij zei dat ik goed was ingevallen.

Zondag spelen jullie uit tegen het Haagse Laakkwartier. Lastige ploeg?
,,Ze staan vierde met een wedstrijd minder gespeeld. Ik denk het dus wel, ja. Het schijnt dat ze aardig wat jongens hebben die vroeger bij Vredenburch hebben gespeeld. Daar hebben we zelf een aantal jaar geleden nog tegen gevoetbald. Dat waren altijd moeilijke wedstrijden. Het zijn vooral veel straatvoetballers zeg maar. Heel technisch. Ze voorspellen voor dit weekend slecht weer. En omdat ze daar gewoon een grasveld hebben, speelt dat misschien weer in ons voordeel.”

Toch staan jullie er statistisch slecht voor tegen Haagse ploegen. Wat is dat met Foreholte en teams uit Den Haag?
,,Ja, van bijvoorbeeld BMT en GSC ESDO hebben we nog nooit gewonnen. Laakkwartier is misschien nog wel lastiger. Het is een team dat kan ‘zuigen’, dat tikkies zal geven. Daar hebben we gewoon moeite mee, maar mag geen excuus zijn!”

De laatste tijd pakken jullie ‘Duitse overwinningen’. Jullie winnen in de slotminuten. Kan je dat verklaren?
,,Dat het één keer is gebeurd is lekker. Dat het daarna nog een keer is gebeurd, is helemaal lekker! Ik werk bij een kinderopvang en die kinderen zeiden dat ze voortaan alleen bij de laatste vijf minuten komen kijken. Maar ik denk dat die overwinningen in de slotfases geen geluk meer zijn. Wij dwingen het gewoon af. Dat komt omdat we fit zijn. Marcel IJzendoorn vindt wel dat we vorig jaar fitter waren rond dit tijdstip, maar toch vind ik ons één van de conditioneel sterkere teams van de competitie. Dat komt ook door de trainingswijze van Marcel. Dat is dus ook een compliment waard naar hem toe.”

Last but not least. Wat verwacht je van komende zondag?
,,Geen wedstrijd waarin mooi wordt gevoetbald. Wel een open wedstrijd met veel strijd. Ik vind ons de favoriet. Zij komen toch uit de Derde Klasse. We zullen wel scherp moeten zijn en alles moeten geven. En we moeten onszelf alsjeblieft niet laten provoceren. Dan geef ik ons een goede kans.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Jeanette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)