Het is een uitstervend ras. De clubvoetballer. Jongens die hun hele carrière maar voor één club spelen. Derek van der Plas speelde 318 wedstrijden voor Quick Boys, waarvan zo’n 250 in de basis. Kwam je de afgelopen 14 jaar op Nieuw Zuid, dan was Derek van der Plas een vertrouwd gezicht. De 32-jarige Katwijker kondigde vandaag aan dat het na 14 seizoenen welletjes is geweest. In die periode  scoorde Van der Plas 76 keer. Hoogtepunt in zijn carrière is ongetwijfeld het behalen van het algehele kampioenschap in 2004.

Op de website van Quick Boys licht hij zijn besluit toe:  “Het is een zeer moeilijke, maar bewuste keuze geweest om afscheid te nemen van het eerste elftal. Ik kijk met heel veel zin en plezier vooruit naar een nieuwe fase in mijn voetballeven. Ik heb een geweldige tijd gehad in de A-selectie en zal de jongens, het plezier in de kleedkamer en de spanning rondom de wedstrijden zeker missen.” Mister Quick Boys blijft echter wel behouden voor de club. Komend seizoen zal hij starten met de opleiding TC 3 bij de KNVB en gaat hij de jeugd trainen. Daarnaast gaat hij afbouwen in het zevende elftal van de blauw-witten.

Van der Plas kwam in 2001 als 18-jarig broekie bij de selectie. Onder interim-trainer Arie van Duijn maakte hij zijn debuut als basisspeler. Aanvankelijk werd hij gezien als spits, maar Aandewiel zag in Van der Plas meer een middenvelder. Een gouden zet, want met zijn loopvermogen was hij jarenlang van grote waarde op het Katwijkse middenveld. Met het afscheid van Van der Plas verliest Quick Boys een van hun meest gezichtsbepalende spelers.

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN