,,Dit is met het oog op volgende week natuurlijk lekker”, zei Mike Derlagen. Hij won met Quick Boys met 3-1 bij Smitshoek en tankte vertrouwen voor de derby tegen Katwijk. De overwinning van de Katwijkers in Barendrecht kwam met pijn en moeite tot stand, bekende Derlagen.

,,Het was zeker moeizaam”, vertelt de linksachter ,,We kwamen ongelukkig met 1-0 achter en dan denk je: wordt het weer zo’n dag, waarop niks lukt. Gelukkig kwamen we vlak voor rust op 1-1 door een kopbal van Mike Ruijter. In de tweede helft ging het over en weer. Ik vond Philipp den Hartog, onze rechtsbuiten, goed spelen. Er kwamen veel voorzetten vanaf de rechterkant.”

Derlagen: ,,In de 83e minuut maakte Ronnie Verplancke (zie foto) de 1-2. Dat was natuurlijk lekker. Vervolgens hebben we niet veel meer weggegeven, alleen een aantal corners. Er vonden nog een paar wissels plaats. Één van de invallers , Jeroen Ketting, scoorde nog de 3-1. Ik vind dat we de tweede helft redelijk speelden. De ploeg die zou scoren, zou ook de wedstrijd winnen. Gelukkig waren wij dat. Dit is goed voor het vertrouwen.”

Een winstpunt was dat de organisatie goed stond. Daaraan ligt volgens Derlagen een omzetting ten grondslag. Maarten Woudenberg bewaakt nu als verdedigende middenvelder de balans. ,,In het begin speelden we op het middenveld met de punt naar voren, met een 10 bijna tegen de spits aan. Als we dan de bal verloren, werden we nog wel eens overlopen omdat de ruimtes te groot waren. De balans is nu beter. Het is een goede omzetting geweest.”

Derby

Met een overwinning op zak gaat Quick Boys zich voorbereiden op de kraker tegen Katwijk, die volgens Derlagen gewonnen moet worden. ,,Het wordt aan – of afhaken. Als we winnen, wordt het leuk bovenin. Katwijk krijgt nu een aantal lastige tegenstanders met ook Ter Leede en ASWH. Ik wil het nog wel zien.”

Het wordt voor Derlagen zijn eerste derby. ,,De supporters zijn er al maanden mee bezig. Ik kijk er erg naar uit, dit zijn de wedstrijden waarvoor je het als amateurvoetballer doet. Ik verwacht een leuke middag, met een mooie sfeer, en hopelijk Quick Boys als winnaar.”