Er zijn van die wedstrijden dat het balletje net niet de goede kant op wil vallen. Voor FC Rijnvogels was dat zaterdag tegen Jodan Boys het geval. De ploeg van Hein van Heek had ondanks vele mogelijkheden moeite om op het scorebord te komen. Het lukte uiteindelijk één keer, genoeg om een 0-1 overwinning te boeken en de drie punten mee terug te nemen richting Katwijk.

Het was een mooie week voor trainer Hein van Heek. De oefenmeester vierde maandag zijn vijftigste verjaardag, twee dagen nadat er met 3-1 was gewonnen tegen Deltasport. Die overwinning kreeg een gouden randje door het puntenverlies van concurrent Noordwijk tegen Jodan Boys. De strijd om de tweede plaats kwam weer helemaal open te liggen. De achterstand van FC Rijnvogels op Noordwijk betreft namelijk nog slechts drie punten.

De misstap van Noordwijk tegen Jodan Boys kon dus als een waarschuwing gelden voor FC Rijnvogels. De ploeg uit Gouda stond voor de wedstrijd op slecht zes punten van FC Rijnvogels. Door de 0-1 zege kunnen Van Heek en de zijnen in ieder geval één concurrent voor de derde plaats wegstrepen. ,,Deze overwinning is zeker een prima afsluiting van een toch al mooie week. Ik denk dat we zeer verdiend gewonnen hebben, ondanks dat die bal er aanvankelijk gewoon niet in wilde. We waren toch de bovenliggende partij¨, aldus Van Heek.

JB 17                                                 Een ouderwets geval van in de mangel genomen

In de eerste helft was het met name spits Martijn Tjon-A Noek die grote kansen voor zijn rekening nam, maar de spits zag zijn inzetten telkens geen doelpunten opleveren. Via de flanken konden buitenspelers Mitchell Beijersbergen en Niels van Veen een aantal keer dreigend worden, maar het leidde niet tot goals. In verdedigend opzicht had de ploeg uit Katwijk de controle. Jodan Boys hanteerde vaak de lange bal, maar zonder een aanspeelpunt die de bal vast kon houden, bleef het bij onsuccesvol en opportunistisch zoeken van de snelle voorhoedespelers.

Na een doelpuntloze eerste helft viel na rust dan toch het doelpunt voor FC Rijnvogels. Een afgeketst schot kwam terecht bij de vrijstaande Beijersbergen, die eenvoudig binnen kon tikken: 0-1. Volgens Van Heek een terechte voorsprong, ondanks dat het spel er in de tweede helft niet op vooruit ging. ,,Op basis van de eerste helft hebben we verdiend gewonnen. De tweede helft was zeer matig vergeleken met de eerste, maar daar viel gelukkig toch nog wel dat doelpunt in.¨

Belangrijk in de overwinning was de uitblinkende Peter Messemaker. De doelman keepte een uitstekende wedstrijd en hield zijn ploeg in de slotfase op de been door vrijwel alle ballen in de zestien op te eisen of weg te boksen. Ook Van Heek had lovende woorden over voor zijn goalie. ,,Hij heerste vandaag echt in de zestien, volgens mij is Jodan Boys door Peter geen enkele keer gevaarlijk geweest met lange ballen op het einde. Normaal is Peter niet heel erg van het meevoetballen, maar vandaag deed hij geweldig mee en kwam hij op de juiste momenten van zijn lijn af.”

JB 20 WEER DE NUL                                    Doelman Peter Messemaker verkeerde in Gouda in uitstekende vorm

De doelman van FC Rijnvogels is bezig aan een goed seizoen, iets dat Messemaker zelf beaamde. ,,Dit is al de tiende keer dat ik de nul weet te houden¨, kon doelman vol trots vertellen.

Van bewijsdrang door het halen van een nieuwe doelman – Teun Guijt komt over van het tweede elftal van Rijnsburgse Boys – wil Van Heek niet spreken. ,,Ik denk niet dat dat er iets mee te maken heeft. Peter is echt in de vorm van zijn leven en heeft enorm veel zelfvertrouwen. Daarnaast kennen die twee elkaar al een tijdje en zijn het goede vrienden, dus ik denk niet dat hij zich hoeft te bewijzen.¨

De ploeg van Van Heek gaat dus met een prima gevoel Pasen in. Na het voetballoze weekend kan FC Rijnvogels zich op gaan maken voor de kraker tegen koploper Quick Boys.

Jodan Boys – FC Rijnvogels 0-1 (0-1) 71. Beijersbergen 0-1.

FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope, Wijmer, J.Zandbergen, Soomer, Van der Horst, Van der Breggen, R.Zandbergen, Beijersbergen (80. Onderwater), Van Veen, Tjon-A-Noek

Tekst: Davy Klaris

Foto’s: Piet van Kampen