Quick Boys heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de Districtsbeker. Zondag-hoofdklasser Nieuwerkerk werd in Katwijk met 3-2 verslagen. Ruim zestig minuten van de wedstrijd heerste de thuisploeg. Het gaf daarna nog wel bijna de riante 3-1 voorsprong uit handen, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de gasten niet. Quick Boys treft in de achtste finale topklasser Scheveningen.

,,Ons doel voor de competitie is helder, de Topklasse bereiken. Maar ook in de beker willen we zover mogelijk reiken”, verduidelijkt Milan Hoek de ambities van de Nieuw Zuid-formatie. ,,De halve finales bereiken is wat ons minimaal voor ogen staat en als het even kan willen we de Districtsbeker op het einde van de rit graag in de hoogte houden.”

De gedreven instelling van de ploeg van Jan Zoutman resulteerde al na 20(!) seconden in de openingstreffer van El Osrouti. Vervolgens stapelde Quick Boys kans op kans om verder weg te lopen. De koude douche volgde nog binnen het kwartier toen de gasten via El Kadi bij de eerste de beste aanval langszij wisten te komen. ,,Daarna ging het weer vlotjes. We speelden ons met goed voetbal steeds onder de druk vandaan en lieten de bal goed rond gaan.  Dat leverde ons een verdiende 3-1 ruststand op. In de rust hebben we gezegd dat we er voor moesten zorgen zo snel mogelijk op 4-1 te komen. Dan ben je klaar.”

Van die opzet kwam echter niet veel terecht. Quick Boys bleef wel de bovenliggende bedrijf, maar wist dat niet in een hogere score uit te drukken. ,,Vervolgens zakten we in het laatste kwart van de wedstrijd ver weg. In de slotfase was het bij ons ver ondermaats. De tegenstander rook z’n kans en voerde de druk steeds verder op. Na de 3-2 werd het geheel onnodig toch nog spannend.”

Hectisch
Nieuwerkerk gooide in de slotfase alles op de aanval. De thuisploeg, die deze middag zonder de niet helemaal fitte Yordi Teijsse aantrad, kreeg het een kwartier voor tijd nog lastiger toen Remco Langerveld voor de 3-2 zorgde. Die goal zorgde voor een hectische slotfase, waarin Nieuwerkerk hevig aan de deur klopte van Raymond Kuipers. Hij stond deze middag in de basis als stand-in voor Martijn de Zwart. Na 78 minuten leek de gelijkmaker een feit, maar dit keer bracht de lat boven Kuipers redding voor de thuisploeg.

,,We maakten het dus onnodig moeilijk in de slotfase. Temeer omdat we zelf op de counter verzuimden om het duel  vroegtijdig te beslissen. Dat is wel een smetje op dit bekerduel”, aldus een schuldbewuste Milan Hoek. ,,Uiteindelijk slepen we de 3-2 over de eindstreep en bekeren we door. Nee, een tussendoortje kon je deze wedstrijd zeker niet noemen. Dat telt. Over die mindere fase in het laatste kwartier moeten we het maandag nog maar eens hebben. Wat blijft staan is dat we nu zeven keer op rij hebben gewonnen. Die mooie reeks willen we tot de winterstop doortrekken. Om de draad daarna weer op te pakken. We weten wat we dit seizoen willen bereiken.”

Quick Boys–Nieuwerkerk 3-2 (3-1)
1. El Osrouti 1-0, 13. El Kadi 1-1, 30. El Osrouti 2-1, 37. Sahadewsing 31, 75. Langerveld 3-2

Quick Boys: Kuipers, Hoek, Ruijter, D. van der Plas, Ravensbergen, Aafjes (72. Gillissen), J. van der Plas, A Cohen, El Osrouti, De Vries, Sahadewsing (76. Driebergen).

Tekst: Leo Schrama