Patrick Duarte keerde zaterdag terug op het terrein waar hij prettige herinneringen aan koestert. De vleugelaanvaller speelde tussen 2006 en 2008 met succes bij FC Lisse en pakte in zijn tweede jaar het landskampioenschap. Zaterdag, in dienst van Spakenburg, moest hij genoegen nemen met een bijrol. Spakenburg won met 1-0, maar Duarte bleef de gehele wedstrijd op de reservebank. ,,De kans is groot dat ik vertrek.”

,,Het is leuk om hier terug te zijn. Met een aantal jongens heb ik nog gespeeld, zoals Rik Vermeulen en Roel de Goede. Kevin Weijers kwam er toen net bij”, reageerde Duarte. ,,Natuurlijk had ik gehoopt op speeltijd, maar het elftal draait en ik heb natuurlijk niet de minste spelers voor me. Ik weet zeker dat, als we achter hadden gestaan, ik er wel was ingekomen.” De aanvaller mocht dit seizoen pas tweemaal meedoen.

Duarte schikt zich momenteel in zijn rol. Toch is hij zich al aan het oriënteren voor volgend seizoen. ,,Ik moet nog met de club in gesprek, maar de kans is groot dat ik weg ga. Een zo’n seizoen is leuk, maar ik ben 28 en wil gewoon spelen. Ik ben al met wat clubs in gesprek.” Duarte zegt op een Top- of Hoofdklasseclub te hopen.

Onnavolgbaar

Duarte was in zijn Lisse-tijd soms onnavolgbaar. Toch weerspreekt hij dat hij op Ter Specke zijn beste tijd kende. ,,Ook bij Quick Boys heb ik een goede tijd gehad. In dat jaar met die kampioenswedstrijd tegen Noordwijk draaide ik een topseizoen.” Duarte speelde tussen 2010 en 2012 voor Quick Boys. Hij belandde via Voorschoten ’97 afgelopen zomer in Spakenburg.

,,Het zou mooi zijn als ik na Lisse straks weer een kampioenschap op mijn lijstje kan zetten”, vervolgt Duarte. ,,Ik zie ons als titelkandidaat. Als wij volgende week zaterdag de derby tegen IJsselmeervogels winnen, worden wij kampioen. Het is een leuke groep. Als we straks de polonaise gaan lopen, doe ik zeker mee.”

Archieffoto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN