Dirk Kuyt heeft zijn eerste oefenwedstrijd als trainer van ADO Den Haag ruim gewonnen. De traditionele opening van de voorbereiding tegen Laakkwartier leverde zaterdag dubbele cijfers op: 0-13. Donny Warmerdam maakte voor de derde keer deze voorbereiding minuten voor Ajax 1.

Katwijker Kuyt is in de Residentiestad begonnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De aftrap van de oefencampagne leverde vooral veel goals op. Bij rust was het 0-4, waarna het in de tweede helft pas echt doelpunten regende.

Kansen voor Warmerdam
In Amsterdam is met Alfred Schreuder ook een nieuwe hoofdtrainer neergestreken. De broer van oud-Katwijk-coach Dick gunt Donny Warmerdam vooralsnog de nodige minuten. Tegen NK Lokomotiva Zagreb waren het er 28. Warmerdam viel bij 2-0 in en zag in de slotfase Jay Enem de eindstand op 3-0 bepalen.

Eerder oefenden de Ajacieden tegen SV Meppen (3-0) en SC Paderborn (2-5). Warmerdam kwam toen ook als invaller binnen de lijnen: tegen Meppen direct na rust en tegen Paderborn na een uur spelen.

Warmerdam maakte de afgelopen twee seizoenen deel uit van Jong Ajax. De 20-jarige Sassenheimer verlengde in maart 2021 zijn contract tot medio 2024. Het is niet bekend of de verdedigende middenvelder in aanmerking komt voor een verhuurperiode om elders ervaring op te doen.