Quick Boys won zaterdag zonder een zuchtje tegenwind met 3-0 van FC Lisse. Het was een walk in the park, zoals de Engelsen een makkelijk karwei plegen te noemen, iets dat trainer Thomas Duivenvoorden na afloop ook wel moest erkennen. “Dat klinkt wat onbescheiden wellicht, maar eerlijk gezegd was dat het wel.”

Ogenschijnlijk hoefde Quick Boys zich niet eens bovenmatig in te spannen en leek het zeker in de tweede helft al op momenten bij de bekerwedstrijd van dinsdag tegen NAC. “We hebben zeker niet bewust met de handrem erop gespeeld, omdat dat in mijn beleving vaak averechts werkt”, reageerde Duivenvoorden desgevraagd.

“Wel is het zo dat we door de bal langdurig te hebben gehad en van kant naar kant te spelen, we krachten hebben bespaard. De meeste kracht gaat vaak verloren in het omschakelen. Lange fases van balbezit hebben er in dat opzicht geen heel zware wedstrijd van gemaakt. Aan de andere kant hebben onze spelers in het drukzetten ook gewoon heel veel energie geleverd. Dat was prima.”

Efficiency niet vast weten te houden
Quick Boys leidde na iets meer dan twintig minuten met 2-0. De eerste twee kansen waren direct raak: eerst tikte Bram Franken binnen, vervolgens haalde ook Nick Broekhuizen de trekker over. “Heerlijk dat die eerste twee er direct in gingen. Daarna hadden we wel heel veel kansen nodig voor de derde. Al met al denk ik dat de efficiëntie over heel de wedstrijd genomen nog niet eens zo heel hoog is”, stelde Duivenvoorden.

Quick Boys brak voor rust veelvuldig door over links, maar Duivenvoorden benoemde ook graag de rechterflank. “De tweede goal begon op rechts, waar we doorkwamen. Vervolgens plaatsten we ‘m terug en werd de bal geopend naar links. Ik denk dat beide flanken zich flink bedeeld hebben in ons aanvalsspel.

Volgens Duivenvoorden ging pas zaterdagmiddag na 17:00 uur het vizier op NAC Breda, en niet eerder.  “Het is niet zo dat ik heel bijgelovig ben, maar ik heb nog helemaal niets van NAC Breda gezien. Dat heeft puur met focus te maken. Ik ben ook niet bij NAC geweest gisteravond. We hebben veel beelden van NAC verzameld, gebaseerd op meerdere wedstrijden. Ik ga me daar – als mijn vrouw het goed vindt – vanavond eens rustig in verdiepen of anders morgen en in ieder geval ook maandag.”

Volgens Duivenvoorden vinden alle wedstrijdvoorbereidingen op basis van beelden plaats. Een scout live naar een wedstrijd sturen om de volgende opponent te bekijken, gebeurt volgens hem niet. “Zo’n scout heeft misschien ook zijn humeur en zijn vorm van de dag. Beeld kun je stopzetten en terugspoelen. Wij denken dat je op basis daarvan beter kunt analyseren.”


Na afloop sprak onze mediapartner RTV Katwijk ook met Bram Franken. Beluister dat audio-interview hieronder:


*Later zondag volgt nog een uitgebreide reactie van FC Lisse-trainer Sjaak Polak

Headerfoto: Orange Pictures
Foto in artikel: Hubert Habers

Lees ook: Quick Boys met speels gemak langs FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN