FC Lisse raakt een icoon kwijt. Rik Vermeulen (34) stopt met voetballen. Mister Lisse vindt het na meer dan 300 wedstrijden in het shirt van de enige club waar hij ooit voor speelde genoeg. De middenvelder kampte het afgelopen seizoen al met een rugblessure. ,,Het is mooi geweest.”

Vermeulen werd in seizoen 2005/2006 bij FC Lisse verkozen tot Talent van het Jaar. Hij maakte destijds de kampioenswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys nog van de zijkant mee. Twee jaar later zou het wel raak zijn. In 2008 werd FC Lisse amateurkampioen van Nederland en speelde Vermeulen een belangrijke rol op een middenveld samen met Michael van der Heijden en Kevin Winter. Vermeulen stond in die tijd in de belangstelling van N.E.C. en FC Volendam. Bij de Volendammers stond hij zelfs al op de elftalfoto, maar tot een definitieve transfer kwam het nooit.

Samenloop
Sinds februari 2019 mocht Vermeulen het labeltje ‘Mister Lisse’ met trots dragen. Toen haalde hij het recordaantal van 312 competitiewedstrijden bij FC Lisse. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Roel de Goede. ,,Het is mooi geweest. Het is niet een ding, maar een samenloop van omstandigheden. Ik ben 34 jaar, het is tijd om andere dingen belangrijker te gaan vinden. Ik ga met m’n broers in het vijftiende van FC Lisse spelen. Daar kijk ik ook erg naar uit. Niks meer moeten, maar lekker voetballen met vrienden en familie.”

*Een uitgebreid interview met het icoon volgt later deze zaterdag


Mogen we even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. Nee, we gaan geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks!


Selectie FC Lisse 2020 – 2021

Blijft: Erik Cummins, Tom Noordhoff, Jaap Zwetsloot, Jeffrey Klijbroek, Jochem Lensen, Jeffrey Perez Stoof, Bas Gozeling, Jordi Tiktak, Tom Duindam, Luca Tarani, Kevin van der Zwet, Mobarak Adouch

Nieuw: Raymond Bronkhorst (trainer, ADO’20), Toon Zwetsloot (Ter Leede), Richard van Heulen (assistent-trainer, FC Lisse 2), Maurice van der Neut (Noordwijk), Mitchel Bormann (Ajax ama.), Reggie Schaap (JOS Watergraafsmeer), Jaïro Schet (Rijnsburgse Boys)

Vertrekt: Robbert de Ruiter (trainer, onbekend), Lars Rauws (VVSB), Arno Lancel (assistent-trainer, stopt), Bryan Iliohan (vertrekt naar Amerika), Kubilay Koylu (onbekend), Ayoub Ait Afkir (onbekend), Oussama Siali (AFC), Sam Willemse (Jong Almere City), Boyd Stevens (Hollandia), Niels Buijs (ODIN ’59), Rik Vermeulen (stopt)

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Quick Boys heeft Haags talent op proef’

POPULAIRE BERICHTEN