Niels Ens treedt in de voetsporen van heel wat spelers. Ook Ens vertrok ooit op Ter Specke om zijn geluk te beproeven bij een betaald voetbalorganisatie. Van een doorbraak in het betaalde voetbal kwam het (nog) niet en dus kiest hij eieren voor zijn geld. Bij zijn huidige club ADO Den Haag heeft hij geen zekerheid op speelminuten en dus hakte de Lisser de knoop door. Volgend seizoen speelt hij weer voor zijn oude club: FC Lisse. 

Een aantal jaar geleden vertrok de linksback uit de jeugdopleiding van Lisse om zijn droom te verwezenlijken. Ens wilde profvoetballer worden en was goed op weg. Na een paar goede eerste seizoenen in de jeugd van AZ koos hij er uiteindelijk voor om naar een andere club te gaan. Het werd ADO. Daar leek de kans op een doorbraak op dat moment iets groter.

,,Ik speel nu in de onder 19 van de club”, introduceert Ens zichzelf. ,,De grootste reden dat ik bij de club vertrek heeft te maken met mijn school. Volgend seizoen zou ik elke dag om 12 uur in de middag op de club moeten trainen en dat zou betekenen dat ik niet fatsoenlijk mijn school zou kunnen afmaken. Daarnaast betaalt het ook niet onwijs veel om het alsnog te blijven doen.”

Lijstje
Ontwikkeling staat hoog in het vaandel bij de linksbenige verdediger. Niet alleen op het veld, maar ook naast het veld. Daarom bood de derdedivisionist uitkomst. Een terugkeer op Ter Specke was één van de dingen die op zijn lijstje stond.

,,Toen ik een aantal weken geleden begon met mee te trainen, waren er al een hoop mensen die zeiden dat ik voor de club moest kiezen.”

,,Het stond de op planning om ooit terug te keren. Ik denk dat FC Lisse de ideale club voor mij is om minuten te maken en mezelf te ontwikkelen. Met dat doel vertrek ik ook naar de club.” Speelminuten in de Derde Divisie – en misschien in de toekomst in de Tweede Divisie – moeten leiden tot de volgende stap in de carrière van de jeugdspeler van ADO Den Haag. ,,Uiteindelijk wil ik terugkeren naar het betaalde voetbal”, is hij duidelijk. ,,Wanneer dat gebeurt weet je nooit, dus dat heb ik ook niet echt in m’n hoofd. Misschien dat ik nog wel een paar jaar bij Lisse speel.”

Koninklijke HFC
Een onbekende op Ter Specke is de jongeling niet. Tot zijn viertiende speelde hij al in het blauw-gele shirt van de club, alvorens hij besloot om naar Alkmaar te vertrekken. ,,Ik heb heel veel positieve reacties van mensen gekregen, die het leuk vonden dat ik weer terugkwam. Toen ik een aantal weken geleden begon met mee te trainen, waren er al een hoop mensen die zeiden dat ik voor de club moest kiezen.”

Dat laatste was uiteindelijk een eenvoudige optelsom. Ens genoot belangstelling van meerdere clubs, maar kreeg het beste gevoel bij ‘zijn’ FC Lisse. ,,Koninklijke HFC had ook interesse en daar trainde ik een aantal keer mee. Dat was een mooie club, maar ik achtte de kans op speelminuten groter bij Lisse. De Tweede Divisie had een mooi podium geweest, maar het was niet zo dat ik daar ‘even’ alles zou spelen. Daarom was Lisse voor mij de beste keuze.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Nieuwe omgeving moet Chris Guijt een boost geven’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen