Na de Topklasse gaan morgen ook de andere competities weer van start. In de Hoofdklasse B staat gelijk een heuse topper en derby op het programma. Noordwijk ontvangt op de verbouwde Duinwetering Quick Boys. VIDB beschouwt voor met de beide keepers: Mustafa Amezrine van Noordwijk en Martijn de Zwart van Quick Boys.

,,Het is een heel belangrijk potje. Willen we nog wat, moeten we eigenlijk winnen” , schetst Amezrine. Beide ploegen zijn volop in de race voor de tweede periode en de tweede plek in competitie, die recht geeft op het spelen van nacompetitie als Katwijk kampioen wordt. Noordwijk heeft in de periodestand twee punten voorsprong op Quick Boys, met nog drie duels voor de boeg. Amezrine: ,,De belangen zijn dus groot. Alle voorwaarden voor een mooie middag zijn aanwezig.”

Quick Boys beleeft momenteel roerige tijden. Vorige week werd bekend dat Ted Verdonkschot volgend seizoen niet meer op de bank zit op Nieuw Zuid. Ook een fiks aantal spelers zal de club aan het einde van het seizoen gaan verlaten. Als product uit de eigen opleiding weet De Zwart hoe het eraan toe gaat.  ,,Het is nooit rustig bij een club als Quick Boys. We kregen het vertrek van Ted zaterdag in de kleedkamer te horen van Gert Aandewiel. Het heeft nu geen zin om daar dingen over te zeggen. Dat brengt alleen maar meer onrust teweeg. “

Randzaken

,,We moeten alle randzaken loslaten en ons focussen op het voetbal. De rest moeten we aan anderen overlaten. Er valt nog genoeg te winnen. En zo zal Ted er ook in staan. Het kan eigenlijk alleen maar beter gaan. We zijn veel te wisselvallig geweest. We hebben veel duels gespeeld, waarin we gewoon moeilijk tot scoren kwamen. Als het voetbal niet altijd goed is, moet je zorgen dat je scoort.”

Dat probleem heeft Noordwijk ook, weet Amezrine. De oefencampagne voorafgaand aan de tweede seizoenshelft verliep daarom niet vlekkeloos. Dinsdagavond werd met 3-1 verloren van VVSB. Afgelopen zaterdag ging de ploeg met dezelfde cijfers de boot in tegen Jodan Boys. ,,Wij zijn met onze neus op de feiten gedrukt. We voetballen leuk en bij vlagen zelfs goed, maar je moet wel de kansen benutten. Daar moeten we echt scherper in worden.”

De ontmoeting eerder dit seizoen op Nieuw Zuid werd met 1-0 gewonnen door Noordwijk. Destijds speelde Noordwijk onder Oscar Alkemade met slechts een spits en kaapte het in de slotminuut de zege (onverdiend) weg. Onder de nieuwe trainer Dogan Corneille acteert de ploeg weer ouderwets met twee spitsen. ,,We speelden in het begin redelijk defensief” , zegt Amezrine. ,,Als Quick Boys toen had gewonnen, had niemand daar wakker van gelegen. Nu spelen we weer vanuit onze eigen kracht. Ik verwacht een open wedstrijd. Quick Boys moet ook winnen. Er ligt een andere dynamiek over het duel.”

Dolle stier

Dat denkt ook De Zwart. ,,Dit zijn wedstrijden op zich. Wij moeten ook winnen. Thuis bij ons speelde Noordwijk op de counter. Dat gaat nu niet gebeuren. Beide ploegen zullen gecontroleerd gaan aanvallen en er niet als een dolle stier invliegen. Omdat we beiden moeizaam scoren, verwacht ik niet veel goals.”

De Katwijker kende aan het einde van vorig kalenderjaar op persoonlijk vlak een dramatische periode. Zijn vriendin en hij kregen een miskraam. ,,Dat was geen leuke tijd. Ik heb het voetbal toen echt gebruikt als afleiding. Heb ook maar een wedstrijd gemist. Ik heb daarna geprobeerd de draad op te pakken. Ik draai zelf een stabiel seizoen, al kan het altijd beter.”

Hij keerde afgelopen zomer terug op het oude nest. De oud-keeper van ADO Den Haag heeft er geen seconde spijt van. ,,Ik heb het prima naar mijn zin. Ik woon vijf minuten van de club af. Ik kan nu voetballen naast m’n werk. De Jupiler League is daarom al geen optie meer. En mocht ik weer de stap naar de Eredivisie kunnen maken, begin ik weer als derde doelman. Dan keep ik liever elke week bij Quick Boys.”

Interesse en waardering

Amezrine weet nog niet waar hij volgend jaar speelt. De Arnhemmer is nog in gesprek met het bestuur over een langer verblijf aan de Duinwetering. ,,Er is interesse van andere clubs. Maar ik heb de intentie om te blijven. Ik heb hier in Noordwijk iets opgebouwd. Ik word erg gewaardeerd door de mensen en dat vind ik ook heel belangrijk. Maar ik word er ook niet jonger op. In de voetballerij weet je nooit wat er in het verschiet ligt.”

,,Daarbij vind ik het belangrijk dat er wel wat versterkingen bijkomen. Volgend jaar moet er een selectie staan, die meedoet in de top-drie.”

Noordwijk-trainer Dogan Corneille kan beschikken over een fitte groep. Alleen Sven de Ridder, die terugkeerde vanuit Groningen, heeft nog wat tijd nodig om fit te worden. ,,Hij moet nog wat stappen zetten”, vertelt Amezrine. ,,Het gaat met vallen en opstaan, maar dat komt goed. Over een paar weken zal hij er staan.”

Verdonkschot mist de lang geblesseerden Yordi Teijsse en Milan Hoek. De Zwart: ,,Hoe je het wendt of keert. We missen de doelpunten en de fysieke arbeid van Yordi. Voor zijn blessure zag je hoe belangrijk hij was voor ons.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Ron van der Linden

vanduynvandergeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO