Vanwege een matige start van FC Rijnvogels in de Hoofdklasse zorgde de afgelopen winst van de Katwijkers tegen Rijsoord (1-0) tot euforische taferelen op De Kooltuin. Een mix van adrenaline, euforie en opluchting maakte zich meester van de hoofdklasser. Ook bij Kevin Wijmer, die zoals een aanvoerder betaamd, gelijk die vrolijkheid een beetje tempert in aanloop naar Hoek.

Hallo Kevin. Heb je het nieuws rondom de penaltyserie tussen FC Lisse en Hoek met bovengemiddelde interesse gevolgd aangezien Hoek jullie eerstvolgende tegenstander is?
,,Nou ja, eigenlijk ontkwam er gewoon niet aan hè deze week? Ik geloof dat ik het zelfs op het achtuur-journaal langs heb zien komen. Ik heb wel even naar die livestream van Fox gekeken afgelopen woensdag, maar meer als een buitenstaander.”

,,Het is een opzichzelfstaande soap. Dat is interessant als voetballer, maar niet omdat Hoek nu zaterdag onze tegenstander is. Wij zijn gewoon lekker met ons eigen ding bezig geweest.”

Dat is misschien ook hard nodig geweest de afgelopen weken? Willem van Zuilen had het in zijn analyse zelfs over een ‘praatweek’ bij jullie. Leg eens uit…
,,Een praatweek? Dat valt opzicht wel mee. We hebben wel even de koppen bij elkaar gehad, dat is wel zo. We hebben op een maandagtraining even goed met elkaar gepraat. Maar dat is inmiddels alweer twee of drie weken geleden geweest.

,,We riepen al weken dat een potje winnen het beste medicijn zou zijn. We hebben de afgelopen weken nog even extra de puntjes op de i gezet. Dat daar dan een driepunter als resultaat uit kwam, kwam wel heel erg gelegen.”

Waar merkte je dat aan?
,,Iedereen snakte naar die overwinning. Vooral de spelers. Echt. We hebben vaak genoeg best goede potjes gespeeld, maar elke keer viel die goal maar niet. Tegen Rijsoord bekroop me weer hetzelfde gevoel: ‘het zal toch niet dat het nu weer niet lukt’? Het hoort misschien een beetje bij de fase waarin we nu zitten.”

,,In de tweede helft heeft onze keeper Jeffrey Verkerk ons zelfs nog met een hele belangrijke redding op de been gehouden. Dat we ‘m juist in de 90e minuut wonnen maakte de overwinning extra lekker.”

Hoe kwam jij maandag op de training?
,,Trots. Ik voelde me oprecht blij voor iedereen. Niet alleen voor de spelers, maar ook de mensen om het elftal heen, de club. Het was na afloop van Rijsoord ook even wat lekkerder het business-home binnen komen geef ik toe.”

En nu: Hoek-uit. Altijd lastig.
,,Zeker pittig. Een aardige reis ook. Maar goed, die heeft Hoek van de week ook naar Lisse af moeten leggen. Misschien zit dat nog wel in de benen of wie weet het feestje daarna nog wel? Maar als wij met deze selectie tot het gaatje gaan, moet de tegenstander niet uitmaken. Of dat nu Hoek, Rijsoord of Noordwijk is.”

,,Ik heb al eerder gezegd dat ik ons niet als de absolute titelfavoriet zie. Maar met deze groep moeten we wel met de bovenste ploegen mee kunnen spelen en niet zo matig beginnen als dat nu is gebeurd.”

Archieffoto: Alphenfoto.nl/Ron Hoenson


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)