Afgelopen zaterdag maakte er weer een talent zijn debuut op Sportpark Ter Specke. Ditmaal was het verdediger Bas Gozeling waarbij het blauw-gele tricot voor het eerst om de schouders hing. De toekomst lijkt er daarom rooskleurig uit te zien voor de Lissenaren. Maar eerst staat zaterdag de wedstrijd tegen de nummer zeventien van de ranglijst Eemdijk op het programma.

Hee Bas! Hoe heb je je basisdebuut beleefd afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Jong FC Groningen?
„Echt mooi. Ik zat voor de tweede keer bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. De beleving naar zo’n wedstrijd is heel anders dan bij het tweede. We gaan met de hele groep nog even lunchen en alles is net wat professioneler. Daarnaast heb ik nu het gevoel dat ik tussen de ‘grote jongens’ speel, dat maakt het wel speciaal. Maar tegelijkertijd was alles heel onverwachts.’’

,,Mijn vader is normaal nooit zenuwachtig”

Wat maakte het zo onverwachts?
„In eerste instantie ging ik ervan uit dat ik niet speelde.Tom Enthoven zou op mijn plek staan, maar ik wist dat hij op de afsluitende training op donderdag een tik op zijn stuitje had gekregen. Bij de warming-up bleek dat hij niet goed kon sprinten, dus kreeg ik te horen dat ik in de basis zou starten. Doordat alles in één keer op me af kwam, had ik gelukkig niet veel last van zenuwen. Als je het veld op loopt probeer je zoveel mogelijk te genieten, maar als het duel eenmaal begint gaat de knop om en ben je volledig gefocust op de wedstrijd. Mijn ouders waren er ook, dus dat maakte het helemaal compleet. Mijn vader is normaal nooit zenuwachtig als hij een wedstrijd aan het kijken is van mij, maar dat was deze keer wel anders.’’

Je bent een jongen uit Sassenheim. Hoe ben je bij FC Lisse terecht gekomen?
„Ik trainde destijds bij voetbalschool SoccerSkills onder Wim Bouckaert en speelde mijn wedstrijden bij Teylingen. Ik wilde eigenlijk nog wel een stapje hogerop om wat serieuzer te voetballen. Wim (Bouckaert,red.) vertelde dat ik een keertje bij FC Lisse moest gaan meetrainen. Ik heb ook nog met Foreholte en Ter Leede meegetraind. Na twee trainingen was het voor mij wel duidelijk dat ik hier naartoe wilde, omdat ze bij deze club spelers veel meer begeleiden. Na twee keer trainen, had ik al vier gesprekken gehad. Dat gaf een vertrouwd gevoel op zo’n jonge leeftijd. Zodoende speel ik hier sinds de C-junioren. Inmiddels voel ik me behoorlijk thuis bij FC Lisse.’’

,,Het is leuk om te zien hoe hij met me bezig is om mij beter te maken”

Je hebt het over begeleiding. Welk persoon is daarin nog meer belangrijk geweest voor jou?
„Nils Thörner. Twee jaar geleden heb ik met hem een plan opgesteld om te bepalen hoe ik op de trainingen en daarbuiten te werk wilde gaan. We hebben vooral gekeken naar mijn positie. Dat is centrale verdediger, dus dan is het belangrijk dat je veel spiermassa opbouwt. Sindsdien ga ik drie/vier keer in de week naar de sportschool en train ik één keer in de week met Nils om fysiek sterker te worden. Ik denk dat dat voor mezelf heel belangrijk is geweest. Daarnaast praat ik tijdens de trainingen veel met Lars Rauws over bepaalde situaties. Het is leuk om te zien hoe hij met me bezig is om mij beter te maken.’’

Zaterdag spelen jullie de wedstrijd tegen de nummer zeventien Eemdijk? Wat verwacht je van die wedstrijd?
„Dat is lastig te zeggen, want ik denk dat hun plek op de ranglijst voor ons niet heel veel zegt. Wij kunnen namelijk van iedereen winnen, maar ook heel makkelijk van iedereen verliezen. We moeten als team nu proberen om een reeks neer te zetten. Dan kunnen we heel anders voor de dag komen en zomaar in het linkerrijtje belanden.’’

Tekst: Roy van der Meij.
Foto: FC Lisse.

Lees ook: FC Lisse haalt winterse versterking uit Rijnsburg

 

 POPULAIRE BERICHTEN