Bogdan Constantin voelt zich relaxt. De oud-doelman van Ter Leede is weer terug bij Swift, na drie jaar te hebben gespeeld in Sassenheim. De 29-jarige keeper werd dit jaar vader, tel daarbij op dat de ex-goalie van Swift er deze zomer mee stopte en de rekensom was snel gemaakt. Terug naar z’n oude vereniging, die op fietsafstand van zijn huis ligt.

Hallo Bogdan. Bevalt het om weer terug te zijn bij je oude club?
,,Zeker! Er is in drie jaar alleen wel veel veranderd op de club. In positieve zin hoor. We blijven nog steeds een gezellig vereniging en trainen twee keer in de week, maar het is allemaal wat professioneler geworden.”

,,Ik denk dat we één van de weinige clubs zijn die altijd voor een training voor eten zorgt voor de spelers. Lekker toetje erbij. Veel jongens werken of studeren. Dan hoeven ze niet aan een AH-maaltijdsalade te zitten, maar kunnen ze lekker bij de club aanschuiven.”

,,De was wordt gedaan. Ik hoef bij wijze van spreken alleen maar in mijn onderbroek naar de club te komen en alles wordt voor mij geregeld. Dat is heel fijn. Ook voor de rest van het team. Swift staat eigenlijk bekend als een echte studentenvereniging.”

Kijk je met plezier terug op je tijd in Sassenheim?
,,Absoluut. Ik heb echt een mooie tijd gehad bij Ter Leede. Overall is Ter Leede professioneler dan Swift. In Sassenheim is men meer gericht op het voetbal. Bij Swift is ook de derde helft heel belangrijk. Elke donderdag zit minimaal de helft van de selectie tot twaalf uur in de kantine een biertje te drinken.”

,,Maar dat is ook de kracht van Swift. Niemand heeft hier een contract. Er wordt nooit binnen de selectie over geld gepraat.”

,,Ik zie ook veel vrienden nu weer terug. Veel van die gasten spelen nu in het derde, maar die blijven op donderdag ook altijd in de kantine hangen hoor.”

De wedstrijd tegen FC Rijnvogels staat zaterdag op het programma, maar woensdag 20 september spelen jullie in de KNVB-beker tegen Vitesse. Is de club al in de ban van dat duel?
,,Ja, best wel. Het is een historisch moment voor Swift. Het is de eerste keer dat onze vereniging zich heeft geplaatst voor het hoofdtoernooi. En dan tref je gelijk zo’n tegenstander, de titelverdediger. Dat is wel heel gaaf.”

,,Er zijn 1500 kaarten beschikbaar gesteld en ik geloof dat er nu ruim 1200 verkocht zijn. Swift ligt op een aparte plek eigenlijk, midden in de stad. Dat is organisatorisch nog best een karwij om zo’n wedstrijd voor elkaar te krijgen. Maar het wordt een gave ervaring, dat weet ik zeker. In de Bollenstreek zijn ze zulke getallen wel gewend qua bezoekers, maar bij Swift niet.”

,,We hebben altijd kans om te winnen van Vitesse. Al is het maar één procent. Die ploeg heeft een druk programma. Gisteren tegen Lazio, van het weekend tegen VVV-Venlo en dan woensdag tegen ons. Ze zullen wel met wat talentvolle jongens komen.”

Is het dan moeilijk om de focus op FC Rijnvogels te leggen?
,,Nee, zeker niet. We hebben al vanaf minuut één na de loting gezegd dat de focus op de competitie moet blijven. Ik bedoel, die beker is hartstikke leuk hoor, er komt wat extra aandacht rondom het team, maar het hoofddoel blijft de competitie.”

,,We mikken op het linkerrijtje. Dat doel heeft het team vorig jaar ook bereikt. De start van dit seizoen was misschien wat stroef met twee gelijke spelen, maar we hebben best een nieuw team. We moeten op het veld nog wat aan elkaar wennen.”

,,FC Rijnvogels heeft al jaren een goede ploeg. Het is wel grappig, ik had altijd met Peter Messemaker een weddenschap als we tegenover elkaar stonden. We wilden onderling altijd de beste zijn. Jammer dat Peter nu niet meer speelt, houdt dat ook op.”

,,Ik denk dat het een vechtwedstrijd wordt, figuurlijk dan hè. Ons veld is niet de allerbeste en daarnaast ook nog eens best wel klein. De ploeg die het hardste werkt, die wint.”

Rare vraag misschien, maar hoe gaat het met je oog? In een eerder interview met VIDB vertelde je dat je met je rechteroog maar voor 15 procent zag.
,,Haha, ja dat gaat goed. Ik zie nu weer volledig. Ik had de eerste paar wedstrijden met mijn lenzen in nog wel eens problemen er mee. Dan zat er te weinig vocht in mijn ogen en moest ik ze in de rust wel even bijdruppelen.”

,,Alleen ’s avonds bij de training is het nog wel eens lastig. Maar dat is niet zo heel gek. De lichten van het hoofdveld zijn geen ‘Champions League-lichten’.

Lees ook: ‘Bogdan Constantin keert terug naar oude liefde’

Archieffoto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)