John Blok, trainer van derde divisionist Scheveningen, laat zijn hart spreken. Quick Boys-uit is geen normale wedstrijd voor hem. Naar Quick Boys toe geeft iets extra’s. De 49-jarige oefenmeester liep er zelf drie jaar rond en houdt een warm gevoel over aan de Katwijkse club. Morgen keert hij met zijn Scheveningen terug op Nieuw Zuid.

Hallo John. Wat doet Quick Boys-uit met jou?
,,Het is altijd geweldig om daar te komen. Dat had ik als speler al, maar nu ook als trainer. Als je het sportpark op komt lopen en je ziet het veld liggen dan zou ik morgen net zo lief zelf weer gaan voetballen. De ambiance is geweldig. Ik hoorde van die supportersactie van deze week, om het elftal een hart onder de riem te steken na de nederlaag tegen Rijnsburgse Boys, dat zegt wel iets over de club.”

,,We zitten sowieso in een leuke reeks. Eerste hebben we FC Lisse gehad, nu krijgen we Quick Boys en daarna Rijnsburgse Boys. Het zijn toch allemaal semi-derby’s als je het mij vraagt.”

Wat zegt die nederlaag van Quick Boys jou?
,,Dat we een gemotiveerd elftal zullen treffen. Ik geloof er niet in dat ze hun zelfvertrouwen ineens zijn verloren na Rijnsburg. Ze willen juist iets laten zien aan het thuispubliek. Ik heb alleen de beelden gezien, en daarin vond ik Quick Boys vooral ongelukkig. Bij een 2-1 achterstand had het ook heel anders uit kunnen pakken. Maar het doet pijn in Katwijk, zeker tegen Rijnsburgse Boys. Ik neem die wedstrijd van vorige week helemaal niet mee morgen.”

Ben je zelf tevreden met het huidige niveau van Scheveningen en jullie vierde plek?
,,Ja, absoluut! De plek, het aantal punten en het vertoonde spel stemmen mij gelukkig. We hebben veel spelers de afgelopen tijd moeten missen. Onze eerste keeper Jesper Leerdam heeft een hernia en die zal er morgen niet bij zijn. We hebben Mehmet Aldogan lang moeten missen, maar die zal morgen wel bij de selectie zitten. Ook Sandro Calabro hebben we er een tijdje niet bij gehad. Dan mag je gewoon blij zijn met waar je nu staat.”

Denk je nog wel eens terug aan je tijd bij Quick Boys?
,,Regelmatig, ja. Ik heb daar een mooie periode gehad. Elke zaterdag kijk je toch even wat ze gedaan hebben. Die club draag ik een warm hart toe. Maar morgen telt alleen Scheveningen. Verder herinner ik me dat er veel warme personen op de club rond lopen, mensen die hun uiterste best doen voor de vereniging. Vergeet alleen niet dat ik daar in een hele andere tijd zat qua prestaties. Quick Boys had net veel succes gehad onder trainer Gert Aandewiel. Toen ik daar in mijn derde jaar zat, bestond 70-75% van de selectie uit eigen jongens. Spelers als Maarten Bak, Derek van der Plas en Hendrik van Beelen.”

Is er één ding wat er voor je uitspringt uit die tijd?
,,De toenmalige Amstel-Cup. We haalden destijds de kwartfinale in het seizoen 2007/2008. Dat was toen heel bijzonder, nu niet meer, haha. We waren de eerste amateurclub in 19 jaar die dat wist te bereiken. Eerst wonnen we van Jong Heerenveen in de achtste finale. In de kwartfinale speelden we op Nieuw Zuid tegen NAC. Daarnaast waren we op dat moment in de race om de eerste plek in de Hoofdklasse. We verspeelden dat een beetje met die kwartfinale tegen NAC. Onze spits Chima Onyeike kreeg rood en werd voor vier duels geschorst. Maar het was een hartstikke gave ervaring.”

Foto: Haaglandenvoetbal.nl

POPULAIRE BERICHTEN