Ties Evers speelde al een paar oefenwedstrijden voor VVSB en trainde ook al mee met de Noordwijkerhouters. De club kondigde zaterdag  vlak voor de wedstrijd tegen DOVO de transfer van de 28-jarige speler aan. De middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, stond ook gelijk in de basisopstelling van het elftal van Eric Meijers in de wedstrijd tegen de Veenendalers. Toch was de overstap naar De Boekhorst een onverwachte, althans voor de buitenwacht.

„Dat zal best’’, zei de goedlachse Evers. Hij speelde negen jaar betaald voetbal waarvan de laatste vijf jaar bij FC Volendam, maar kreeg daar het laatste seizoen weinig speelminuten. Daarom besloot de 28-jarige voetballer om te vertrekken uit het vissersdorp. „VVSB was vervolgens de club die er als eerst bij was. Ze waren open en duidelijk naar mij toe en ik naar hen. Dat was gezien mijn situatie heel fijn.’’

Nieuwe start
Evers wilde nog wachten om voor de Noordwijkerhouters te gaan spelen. Hij hoopte namelijk nog op een profclub, maar die meldde zich uiteindelijk niet. Daarna was de keuze om voor het elftal uit Noordwijkerhout te tekenen snel gemaakt. 

„Daarom ben ik de club heel dankbaar en hoop ik dat ik belangrijk kan zijn voor het team.’’

„Er zijn namelijk niet veel clubs die mij de ruimte geven om te wachten met het maken van een beslissing. Dat deed VVSB wel en veel andere amateurploegen niet. Daarom ben ik de club heel dankbaar en ik hoop dat ik belangrijk kan zijn voor het team.’’

Dus is het tijd voor een nieuwe start voor de inmiddels ex-prof. De middenvelder zal opeens een heel ander leven leiden dan dat hij voorheen heeft gedaan. Dat zal even wennen zijn voor de 28-jarige speler, maar daar heeft hij zich al zo goed als mogelijk op voorbereid. „Ik heb vrijdag pas definitief besloten dat ik voor VVSB ging spelen, maar daarvoor probeerde ik mezelf al te oriënteren op een andere levensstijl. Hoe ga ik bijvoorbeeld de dagen invullen?’’

Daar is Evers inmiddels achter. De middenvelder heeft twee maanden geleden zijn PABO diploma gehaald en dus gaat hij op zoek naar werk in het basisonderwijs. Daarnaast heeft hij zichzelf ingeschreven voor twee trainingscursussen in één seizoen. 

„Ik vind het leuk om te kijken of het trainerschap iets is wat bij mij past en ik ben benieuwd of ik in die rol kan groeien. Het eerste half jaar ga ik daarom bij de JO17-1 van VVSB stage lopen en het tweede deel van het seizoen zal ik bezig zijn bij een senioren elftal.’’

„Ik sluit het leven als profvoetballer voor mezelf af en ga met frisse energie aan dit project beginnen.’’

De afgelopen weken merkte Evers al dat zijn lichaam ook even moest acclimatiseren aan de andere levenswijze. Waar hij normaal gewend was om overdag te trainen, moet hij nu s’avonds voetballen. „Daardoor had ik wat buikpijn, want ik moest opeens na mijn maaltijd gaan trainen. Dat was wel apart, maar tegelijkertijd ook wel weer logisch, want ik ben dit helemaal niet gewend. Zo merk ik aan kleine dingen dat alles anders is.’’

Frisse energie
De komende tijd zal hij het steeds drukker en drukker krijgen overdag. Zijn programma wordt helemaal anders en er komen meerdere nieuwe uitdagingen aan voor de 28-jarige speler. „Dat vind ik alleen maar leuk en daarnaast heb ik zin in mijn tijd bij VVSB. Het is voor mij een nieuwe start. Ik sluit het leven als profvoetballer voor mezelf af en ga met frisse energie aan dit project beginnen.’’

Lees ook: Hoofdrollen voor Alkemade en Van de Velde tijdens interlands

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude