De eerste contouren van het ‘nieuwe’ FC Lienden worden zichtbaar. Via de Peter Barendse Academy zijn onder meer oud-Quick Boys-spelers Vlatko Lazic en Noah Barendse gestald bij de nummer zeventien van de Tweede Divisie.

Ook Youandi Renfurm, die in de opleiding van PSV heeft gespeeld, mag zich per direct FC Lienden-speler noemen. Lazic kwam in 2018 naar Quick Boys en speelde negen duels in het blauw-wit in Katwijk. In de zomer van 2018 vertrok de buitenspeler naar GVVV. Daar leverde hij ‘vanwege verandering in werkomstandigheden’ in september z’n contract in.

Voetbalscholen
Barendse speelde sinds de zomer van 2017 voor Quick Boys. In overleg met de Katwijkers liet hij deze winter z’n contract ontbinden op Nieuw Zuid. FC Lienden bracht zondag naar buiten dat de club dit seizoen afmaakt in samenwerking met de Peter Barendse Academy en de Nordin Wooter Academy. Voor Kerst lieten de hoofdsponsoren van de tweededivisionist nog weten dat het de stekker trok uit het topvoetbal in de Betuwe en dat Lienden zou vertrekken uit de Tweede Divisie.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘FC Lienden voetbalt het seizoen uit in samenwerking met twee voetbalscholen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein