Iedere woensdag laten we in de rubriek ‘de favoriete speler van‘ een regiotrainer zijn favoriete amateurvoetballer kiezen. Daarbij mogen ze geen spelers van hun eigen team noemen. In aflevering negen is de keuze aan Ted Verdonkschot, trainer van Quick Boys. ,,Hielke Penterman kan eigenlijk alles.”

Verdonkschot is na Erwin van der Zee de tweede coach in deze rubriek die geen speler uit de Bollenstreek heeft gekozen. Wel speelt de favoriete speler van de Haarlemmer in de Topklasse; namelijk bij Verdonkschots oude werkgever HHC Hardenberg. Hielke Penterman, middenvelder in Hardenbergse dienst, is de keuze van Verdonkschot. ,,Hielke is een van de beste middenvelders in de Topklasse. Hij is erg allround, kan eigenlijk alles”, motiveert Verdonschot zijn keuze voor zijn oude pupil.

Penterman, oud-speler van FC Twente, staat op dit moment met Hardenberg op de derde plek in de zaterdagse Topklasse. Hij scoorde de afgelopen twee seizoenen maar liefst 15 en 17 keer voor zijn ploeg. Ook dit seizoen staat de teller alweer op negen treffers.

Verdonkschot kiest dus voor een speler waar hij zelf mee heeft gewerkt. ,,Dan kan ik iemand het beste beoordelen. Hielke is namelijk niet alleen op het veld erg belangrijk met zijn spel en doelpunten, maar ook buiten het veld neemt hij de boel op sleeptouw, bijvoorbeeld met zijn gitaarspel.”

,,Het is gewoon een fantastische voetballer die je in ieder team wilt hebben. Ik heb hem toen niet voor niets van HSC ’21 overgehaald om bij ons te komen voetballen. Het is daarbij ook nog een hele aardige jongen. Het verbaast me niets dat hij het ook dit seizoen weer zo goed doet.”

Foto: website Quick Boys

POPULAIRE BERICHTEN