De zondagtak van FC Lisse verloor gisteren onterecht van titelkandidaat VUC. Lisse ging rusten met een 1-0 voorsprong door een treffer van Tom ten Have. Een gelukkige strafschop en een doelpunt vlak voor tijd zorgden er echter voor dat de Hagenezen met de drie punten vanaf Ter Specke vertrokken: 1-2.

Aanvoerder David Verweij (links op de foto) was tevreden over het spel van zijn team. ,,Vooraf hadden we afgesproken om vanaf de eerste minuut volle bak druk te zetten, iets wat ons goed lukte. Dat druk zetten ging onder meer zo goed omdat we besloten achterin 1 op 1 te spelen.“

Het druk zetten van Lisse resulteerde in één doelpunt vlak voor rust. De linksbuiten van Lisse sneed naar binnen en bediende Ten Have. De mid-mid zorgde er met een mooie schijnbeweging voor dat de verdediging van VUC op het verkeerde been kwam te staan. Ten Have maakte vervolgens goed gebruik van de vrijgekomen ruimte en schoot vanaf de zestien meter in de verre hoek.

Ongelukkig

Verweij baalde van het begin van de tweede helft. ,,Na een halve minuut kreeg de tegenpartij al een strafschop mee. Een diepe bal stuiterde ongelukkig tegen de hand van één van onze verdedigers, waarop de scheids naar de stip wees. De strafschop werd door hun goed ingeschoten.”

Vervolgens was Lisse volgens Verweij oppermachtig, maar verzuimde het te scoren. Vier grote kansen werden door de bespelers van Ter Specke om zeep geholpen. En zoals zo vaak trad ook nu een gouden voetbalregel in werking. De treffer viel aan de andere kant. Twee minuten voor tijd kwamen de Hagenaars op voorsprong door een van hun spaarzame kansen doeltreffend af te ronden. Lisse had wel het beste van het spel, maar bleef met lege handen achter.

Tekst: Mattthijs Snepvangers

Archieffoto: FC Lisse


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)