FC Lisse verloor zaterdag misschien wel van de aanstaande kampioen. De Lissenaren kwamen tegen GVVV, op de beginfase na, niet in het stuk voor en gingen uiteindelijk met 4 – 0 de bietenbrug op. De doelpunten werden gelijkmatig over beide helften verdeeld. Van de Meegdenburg (die nu de oudste doelpuntenmaker in de Topklasse is), Van Eck, Brouwer en Terschegget velden het vonnis. Richard van Heulen gaf een scherpe analyse.

,,Het was vandaag gewoon niet goed genoeg. De eerste 20 minuten was het nog gelijkopgaand, kwamen beide ploegen niet echt aan voetballen toe. Maar na die 1-0 en zeker de 2-0, was het een gespeelde wedstrijd. Op een of andere manier hebben wij het altijd lastig in Veenendaal. En kunstgras ligt ons dit seizoen niet. Vandaag was daar geen uitzondering op.”

De ploeg van Salden lijkt leek na vorige week veilig. Maar na dit weekend is Van Heulen er nog niet gerust op. ,,Zolang het nog niet zeker is, moeten we vooral scherp blijven. Na de eenvoudige overwinning van vorige week tegen Capelle (4 – 1, red.) dacht ook ik dat het wel goed zat. Maar dit weekend wint Capelle weer van IJsselmeervogels en ziet de wereld er weer helemaal anders uit. Noordwijk kan ons gewoon nog achterhalen. Wie er kampioen wordt, durf ik trouwens ook niet te zeggen.”

,,Wat dat betreft is het doodzonde dat we dit jaar zoveel blessureleed hebben gehad. Vorig seizoen waren Rik Vermeulen en Mo Messaoud samen goed voor zo’n 25 goals. En die mis je dit jaar gewoon. Begrijp me niet verkeerd, de andere jongens hebben het goed gedaan. Maar met een fitte Rik en Mo hadden we wellicht voor de bovenste plekken gespeeld. Want als het één seizoen had gekund, was het dit seizoen wel.”

POPULAIRE BERICHTEN