HHC Hardenberg heeft verzuimd om de koppositie te pakken. Bij winst op FC Lisse had de ploeg van coach Marcel Groninger gelijke tred gehouden met Katwijk. Met een gelijkspel was geen rekening gehouden op sportpark de Boshoek. Voor FC Lisse lagen de zaken hetzelfde. Winnen en aansluiten bij SteDoCo op de ranglijst waren het devies. Maar meer dan een gelijkspel zat er niet in, alhoewel.

Het leek erop dat het kwartje eens de kant van Lisse zou opvallen. Maar het bleef bij dat ene puntje. De voorlaatste speeldag maakte niettemin het nodige duidelijk. Lisse gaat niet rechtstreeks degraderen, want het verschil met RVVH kwam op vier punten. Toch zouden de Lissenaren zich nog zomaar direct veilig kunnen spelen. De achterstand op SteDoCo bedraagt een punt. Volgende week treft Lisse voor eigen publiek uit uitgespeelde Scheveningen en gaat SteDoCo op bezoek bij titelkandidaat Kozakken Boys.

Wenken bediend
Dat het allemaal niet van een leien dakje zou gaan bij HHC, daar kwam het al snel achter. Vorige week gaf Lisse-coach Robbert de Ruiter nog aan om meer gogme te willen zien. Hij werd de eerste helft op zijn wenken bediend. FC Lisse speelde gewoon goed. Het liet de ploeg van Groninger komen om vervolgens als een harmonica gegroepeerd uit de stellingen te komen. Dat HHC veel in balbezit was, deerde Lisse allerminst. Bovendien was het tempo van HHC veel te laag en kon Lisse simpel de wedstrijd controleren.

Na een kwartier gaf Lisse de eerste boodschap af. Rik Vermeulen haalde van 22 meter uit en schoot net over. Twee minuten later was het wel raak. Een combinatie ingezet door spelmaker Kevin Winter kwam bij Thierry Monteny uit. Die kopte schitterend raak: 0-1

Panklaar
Monteny: ,,Ja, ik kreeg de bal panklaar op mijn hoofd. We waren nog weinig voor de goal geweest, dus dat kwam heel lekker uit. Met zo’n voorsprong op zak speel je gelijk een stuk rustiger. Eigenlijk hadden we in het vervolg van de eerste helft nogmaals toe moeten slaan.”

Monteny doelde op de enorme kans die Guido Pauw kreeg rond de 34e minuut. De spits stormde van eigen helft op HHC-keeper Danes af. Hij gaf de bal echter teveel vaart waardoor Danes kon redden. Het noodlot sloeg gelijk toe. In de tegenaanval werd het 1-1. Topscorer bij HHC Rob van der Leij noteerde zijn veertiende goal van het seizoen en kopte snoeihard de 1-1 binnen. Een fikse domper voor de Lissenaren, maar de ploeg toonde gelijk veerkracht. Zes minuten later kopte Tom Zoontjes de 1-2 schitterend binnen. HHC kon opnieuw beginnen.

In de tweede helft ging de ploeg van Groninger op zoek naar de gelijkmaker. Dat werd een hele klus. Inmiddels was Jan Hooiveld in het veld gekomen bij HHC. De thuisploeg werd steeds gevaarlijker maar Lisse hield stand en was met venijnige uitbraken ook gevaarlijk. Onal had een omhaal in huis en een doorbraak van Monteny werd gestuit. Na een uur spelen leek de gelijkmaker in de maak. Eerst raakte Hooiveld de paal en vervolgens haalde Robert van Boxel een inzet van Hamid Zarbaf van de lijn.

Temporiseren
Een minuut later redde Mark de Vries tweemaal weergaloos op een kopbal van Van der Leij en vlak daarna op een inzet van Hooiveld. Met nog twintig minuten op de klok was het tijd voor Lisse om te temporiseren. Dat ging een hele tijd goed. Tot de 82e minuut. Een makkelijk gegeven vrije trap van Dennis Krohne van 25 meter sloeg in als een granaat 2-2.

De gastheer ging de laatste acht minuten vol voor de winst. Maar het was niet alleen HHC dat de klok sloeg. Ook Lisse kreeg nog een paar mogelijkheden in de vijf minuten blessuretijd. De laatste kans was voor HHC. De paal redde FC Lisse.

Weer werd het dus een gelijkspel voor FC Lisse. ,,Ja de zoveelste”, stelde De Ruiter. ,,Ik geloof dat we er nu elf hebben. Dat we hier niet tot winst komen is jammer. Wij hadden het verschil kunnen maken in de eerste helft. Ze gaven ons het initiatief na de gelijkmaker en daar hebben we goede dingen mee gedaan. Het geheel overziend is het een terechte uitslag en een goed resultaat. Ik kan de jongens niets verwijten qua werklust. Het is alleen zuur dat we drie keer op rij gelijkspelen, want echt veel schieten we daar niet mee op. Anders hadden we al lang veilig geweest.”

HHC Hardenberg- FC Lisse 2-2 (1-2). 15. Monteny 0-1. 36. Van der Leij 1-1. 43. Zoontjes 1-2. 83. Krohne 2-2.

FC Lisse: De Vries, Van Boxel (76. Valk), Zoontjes, Filippo, Rifai, Rauws, Winter (85, Fokkema), Monteny, Pauw, Vermeulen, Onal, (81. Cijntje)