Topklasser FC Lisse verloor zaterdag van eerstedivisionist FC Volendam met 0-4. Het was pas de tweede wedstrijd van de manschappen van Mischa Salden in de voorbereiding. Lisse gaf de eerste helft uitstekend partij maar de afronding ontbrak. Volendam deed dat beter en verspreidde de doelpunten netjes over twee helften.

Volendam nam rond de 25e minuut de leiding door Ludcinio Marengo 0-1. Deze stand bleef lang staan, omdat er weinig krachtsverschil was tussen beide ploegen. De 1-1 zat erin, maar Nigel Hardenbergs inzet werd gekeerd door keeper Erik Heijblok. De snelle spelhervatting van Heijblok leverde op slag van rust in de rebound de 0-2 op. Doelpuntenmaker was Robert Mühren.

Ander beeld

De tweede helft gaf een heel ander beeld door de vele wissels. Salden gaf zeventien spelers speeltijd. De uitslag werd uiteindelijk 0-4 door nogmaals Marengo en Mühren. Over de nederlaag zal niet al te druk worden gedaan.

Salden is vooral bezig om zijn formatie weer vorm te geven. Dat heeft nog wel enige tijd nodig. De volgende tegenstanders – AFC, FC Rijnvogels en ODIN ‘59 – zijn van het kaliber Topklasse en Hoofdklasse. Deze tegenstanders gaan ongetwijfeld een beter beeld geven hoe de zaken er voorstaan.

Pittige start

Dat FC Lisse de voorbereiding begon tegen twee pittige opponenten was leerzaam te noemen. De eerste tegenstander was Jong Groningen dat met 6-0 won. De profs van FC Volendam werkten tegen FC Lisse inmiddels hun negende wedstrijd af in de voorbereidingsfase. Het conditionele verschil was zichtbaar in de tweede helft. De nederlaag was dan ook allesbehalve een schande voor Lisse.

FC Volendam is voor Salden een open boek. De coach werkt er momenteel als coördinator technische zaken en jeugdopleiding, voetbalde er jarenlang, en liep stage bij de club voor zijn cursus coach betaald voetbal. De combinatie FC Lisse en FC Volendam is de ideale mix voor Salden. Qua tijd past alles perfect. De enige die vandaag eigenlijk niet kon verliezen was Salden zelf, met twee werkgevers.