,,Over de hele wedstrijd gezien niet meer dan terecht,” oordeelde Lars Rauws na het met 2-0 verloren duel bij GVVV. ,,Maar omdat Brian van der Werff ons zeker in de eerste helft in de wedstrijd hield, blijft het idee dat er misschien toch niet iets te halen valt lang door je hoofd spelen”.

Het scorend onvermogen van de thuisploeg aan de blauwe kant van sportpark Panhuis mocht dan ook schrijnend genoemd worden. Met name voor de pauze. De ploeg van oud-FC Lisse trainer Niek Oosterlee grossierde in kansen, maar slaagde er maar niet in om de trekker over te halen. Uiteindelijk zorgde een opeenstapeling van misverstanden in de Lisse-defensie ervoor dat de dik verdiende 1-0 ver in de eerste helft het levenslicht zag. ,,Eerst doe ik het zelf niet goed,” aldus een schuldbewuste Rauws ,,En daarna zorgt een volgend misverstand voor de openingstreffer.”

Optimisme
GVVV had toen de score eigenlijk verder moeten opvoeren, waarbij met name Jeremy de Graaf in gebreke bleef. Met dank aan goalie Van der Werff die met een aantal puike reddingen erger voorkwam voor zijn ploeg. Rauws: ,,We weten wat we aan Brian hebben. Vaak ligt er de nodige ruimte achter onze verdediging, maar hij anticipeert daar altijd uitstekend op. Kort voor rust creëerden we zelf nog een goede kans, maar Rowdy van der Putten kon helaas niet doeltreffend afdrukken. Toch weet je dan dat er nog kansen zijn op een goed resultaat. Die schamele 1-0 was niet onoverbrugbaar hadden we het idee.”

Alle optimisme aan Lisse zijde ten spijt dicteerde GVVV ook na de thee het duel. En daarbij onderscheidde De Graaf zich ook dit keer in negatieve zin door hardnekkig te weigeren zijn ploeg in veilige haven te brengen. Dat kwam de thuisploeg bijna duur te staan toen Rik Vermeulen, halverwege in de ploeg gekomen voor de uit voorzorg gewisselde Robert van Boxel, na ruim een uur van dichtbij doelman Johan Jansen bijna verraste. De reactie van de sluitpost was echter adequaat, waarna zijn ploeg de jacht op de tweede treffer voortzette. Die kwam er uiteindelijk nadat eerst Robin Mulder door Van der Werff een halt was toegeroepen. In de rebound toonde Danny  de Leeuw echter geen clementie (2-0).

,,Reken er maar op dat er dan een ander FC Lisse te zien is dan vandaag.”

,,Eigenlijk weet je dan dat de wedstrijd gelopen is.’’ blikte Rauws terug op de slotfase. ,,Natuurlijk probeer je als ploeg nog wel iets te forceren, maar dat zat er vandaag gewoon niet in.  Het is geen schande om van een ploeg als GVVV te verliezen, maar als je heel eerlijk bent, moet je constateren dat we vandaag eigenlijk heel weinig hebben gecreëerd om zelfs maar een puntje weg te kapen. Geen kansen betekent geen doelpunten. Thuis waren we deze ploeg nog met 2-0 de baas. Vandaag heeft het er nooit echt ingezeten.”

De derde nederlaag op rij levert voor de ploeg van Robbert de Ruiter nog geen direct gevaar op. Om uit de onderste regionen weg te blijven is een driepunter op korte termijn echter geen overbodige luxe. ,,Daar hebben we het terug in de bus al met elkaar over gehad. Volgende week komt De Dijk bij ons op bezoek. Dan zullen we er echt moeten staan. We weten wat ons dan te doen staat. Reken er maar op dat er dan een ander FC Lisse te zien is dan vandaag.”

GVVV – FC Lisse 2–0  (1–0): 36. Laghmouchi 1-0, 73. De Leeuw 2-0

FC Lisse: Van der  Werf, Buijs, Van Boxel (46. Vermeulen), Van der Zwet, Tarani, Valk, Koomen, Rauws, Stevens (61. Ababio), Hagary (61. Ait Afkir), Van der Putten.

Archieffoto: Hubert Habers.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)