Als donderslag bij heldere hemel kwam het nieuws afgelopen vrijdag binnen. In een verklaring op de eigen website liet FC Lisse weten dat Robbert de Ruiter geschorst was door de KNVB. Tijdens de wedstrijd Jong Sparta – FC Lisse (3-4) werd De Ruiter naar de tribune gestuurd nadat hij, volgens de vierde official van dienst, buitensporig te keer was gegaan. Tot die tijd zal Arno Lancel de taken overnemen. 

Het bizarre aan de ‘situatie-De Ruiter’ is dat zowel FC Lisse als Jong Sparta Rotterdam, in een verklaring, hebben laten weten dat er geen buitensporig gedrag is vertoond door De Ruiter. Desondanks heeft het arbitrale viertal na die wedstrijd een verklaring afgelegd waarin dat de trainer van FC Lisse wel wordt verweten.

Eis
Veel veranderde er niet in de strijdwijze van de thuisploeg. Lancel is al jaren actief bij de selectie. Door zijn aanwezigheid wist de groep precies wat er moest gebeuren. De vraag is alleen hoe lang de assistent-trainer als eindverantwoordelijke op de bank zit. De KNVB eiste deze week een schorsing van drie maanden tegen De Ruiter. FC Lisse hoopt aankomende week uitsluitsel te krijgen in een hoger beroep.

,,Tijdens de wedstrijd moet je het toch zelf doen.”

De eerste klus van Lancel was gelijk een pittige. In een kraker tegen De Dijk om handhaving moesten de belangrijke drie punten op Ter Specke blijven. De assistent-trainer slaagde in die missie met vlag en wimpel. In een moeizame wedstrijd werd De Dijk met 3-0 aan de kant gezet. Voor de interim-trainer werd daarmee een bizarre week goed afgesloten.

Strijdplan
Hij moest namelijk de donderdagavond training al op zich nemen, omdat De Ruiter zijn functie niet mag uitoefenen van de KNVB. Van paniek was er echter geen paniek bij Lisse. Samen met de geblesseerde speler Robert van Boxel, die als assistent-trainer voorlopig naast Lancel op de bank zat, klaarden het tweetal de klus. Van Boxel wil zelf in de toekomst zijn trainerspapieren halen.

,,Ik wil niet op de zaken vooruit lopen. Laten we eerst maar eens het hoger beroep afwachten.”

,,In principe heb ik alles doorgenomen met Robert (Van Boxel, red.)”, opende Lancel over het strijdplan wat van tevoren tegen De Dijk gemaakt was. ,,Natuurlijk heb ik nog wel telefonisch contact met Robbert (De Ruiter, red.), maar alleen buiten de trainingen om. Daarin hebben we nog wel besproken hoe we het zouden doen, maar tijdens de wedstrijd moet je het toch zelf doen.”

Of Lancel de taken van De Ruiter voor de komende tijd blijft overnemen is nog onduidelijk. Ook de hoofdpersoon zelf wacht het rustig af. ,,Ik wil niet op de zaken vooruit lopen. Laten we eerst maar eens het hoger beroep afwachten en dan zien we wel verder.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘FC Lisse maakt van momenten kiezen een kunst’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)