FC Lisse heeft woensdagavond de prima competitiestart een vervolg gegeven in de grote KNVB-beker. De Lissenaren bereikten de tweede ronde door een 4-0 zege op zondagtweedeklasser ZSV Zeilberg. In Deurne tekenden Mo Messaoud (2), Renaldo Jongebloet en Niels Buijs voor de goals. In de tweede ronde speelt Lisse opnieuw een uitwedstrijd, bij de winnaar van ADO ’20- Scheveningen.

Trainer Misha Salden had zijn ploeg op één plek gewijzigd ten opzichte van de 3-0 zege op Excelsior Maassluis. Revinio Morsen verving Tom Zoontjes.

De uitslag doet vermoeden alsof Lisse een ‘makkie’ had, maar dat was de eerste helft zeker niet het geval. De thuisploeg verweerde zich kranig en was driemaal erg dichtbij een treffer. De paal stond tweemaal succes in de weg en bovendien werd een strafschop gemist. Mark de Vries stopte een zelf veroorzaakte strafschop. Hij keerde de inzet van Rick Wiersema.

Beduidend beter ging FC Lisse met de kansen om. Messaoud opende na elf minuten de score, Jongebloet verdubbelde vervolgens vijf minuten voor de marge. Voor beide aanvallers was het hun eerste officiële goal dit seizoen.

In de tweede helft was het vuur uit de wedstrijd. Salden geloofde het wel en paste al snel drie wissels toe. Guido Pauw, Rik Vermeulen en Nigel Hardenberg maakten hun opwachting. In de 72e minuut was Lisse opnieuw doeltreffend, via rechtsback Niels Buijs. Messaoud bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 0-4, waardoor Lisse met een klinkende zege huiswaarts reisde.

Archieffoto: Hubert Habers/FC Lisse