De zondagtak van FC Lisse slaagde er niet in om het kampioensjaar met een overwinning te bekronen. Het werd op Ter Specke 1-1 tegen DOSR. Met dat resultaat kreeg FC Lisse volgens vleugelaanvaller Rick van Dijk te weinig. ,,Wij hebben gespeeld om te winnen en hadden het ook verdiend. Dat kan iedereen langs de kant beamen.”

,,Vorige week tegen Stompwik ’92 (3-2 verlies) speelden we een goede eerste helft, maar lieten we het de tweede helft een beetje lopen”, vertelt Van Dijk. ,,Nu wilden we heel graag winnen. DOSR klapte er vol op en was de eerste tien minuten beter. Daarna namen wij het over. Aan het einde van de eerste helft resulteerde dat in een groot overwicht.”

De 0-1 achterstand verdween echter niet van het scorebord. Van Dijk: ,,De lijn van de eerste helft hebben we in de tweede doorgezet. In de zeventigste minuut hebben we onze laatste David Verweij doorgeschoven naar de spits. Dat zei alles over onze intenties. Rond de tachtigste minuut maakte David de gelijkmaker. Helaas konden we niet nog een keer scoren.”

Sportieve plicht

Het puntenverlies was jammer, maar meer ook niet, benadrukte Van Dijk. ,,We waren al kampioen en natuurlijk wil je de voorsprong zo groot mogelijk laten worden. Nu is het acht punten met DOSR, elf is natuurlijk nog duidelijker. Daarnaast wilden we onze sportieve plicht vervullen. Vorig jaar liepen wij een periode mis, omdat Foreholte het na het binnenhalen van de titel liet lopen. Je bent het ten opzichte van de andere ploegen verplicht je best te doen.”

Niettemin gaat Van Dijk met een zeer goed gevoel de zomerstop in. Niet eerder deed hij dat met een kampioensschaal op zak. ,,Het grootste gedeelte van de selectie is al vaker kampioen geworden. Ik zat in een iets mindere lichting en speelde vaak tegen degradatie. Dit is een heel lekker gevoel.”