Ook in de negende competitieronde bleef de ploeg van Hein van Heek ongeslagen. VIDBS sprak kort met de FC Rijnvogels-trainer na de winst op Haaglandia/Sir Winston: ,,We hadden deze wedstrijd sneller op slot moeten gooien. Zeker als je kijkt naar het aantal kansen dat we na rust kregen. Zij zakten de eerste helft in en met iets meer geduld waren we er sneller door heen gebroken. Toch kwamen we vlak voor rust op 0 – 2 (door Yuri Guyt en Michel Beijersbergen), voor ons een uitstekend moment.”

,,Na rust moesten zij komen en ontstond er  meer ruimte. Ja, en dan moet je de kansen afmaken. Die kregen we namelijk genoeg. Dan zie je altijd dat de goal aan de andere kant valt. Gelukkig hadden we toen wel direct een antwoord met de 3 -1. Maar ook daarna verzuimden we om de wedstrijd definitief in het slot te gooien en komen zij weer terug door een inschattingsfout van Messemaker. Op zo’n moment is het toch even billenknijpen, maar is er nog altijd Mitchel Beijersbergen. Na zijn 4 – 2 was het  gespeeld.”

Ondertussen ligt de ploeg van Van Heek prima op koers. Zeker nadat de concurrentie vandaag ook nog eens punten verspeelde. Inmiddels staan de Kooltuinstrijders 7 punten los. Van Heek: ,,Ik ben erg tevreden. We hebben een uitgebalanceerde ploeg, een goede mix tussen talent en ervaring. Daarin speelt Hendrik van Beelen een belangrijke rol. Ondanks dat hij door een blessure nog niet veel gespeeld heeft, is Hendrik erg belangrijk voor de ploeg. Martin Onderwater heeft hem overigens meer dan uitstekend ontvangen. Die jongen komt van een vierdeklasser en speelt wekelijks basis. Erg knap.”

POPULAIRE BERICHTEN