Een overwinning op de hekkensluiter is doorgaans een logische zaak. Toch is het niet altijd evident dat de drie punten zomaar even in de knip verdwijnen. Dat laatste ondervond FC Rijnvogels op bezoek bij Achilles’29 in het eerste bedrijf. Na de supersnelle 0-1 direct na de thee, was het verzet van de thuisploeg gebroken. Met een 1-4 zege als logisch gevolg.

,,Toch moet je het eerst wel even doen. Het was in Groesbeek toch wel een wat andere ambiance dan we doorgaans gewend zijn”, blikte FC Rijnvogels-middenvelder Luuk Slegt na afloop terug.

Allegaartje
De in grote financiële problemen verkerende oud-landskampioen is in de soap met voormalig hoofdsponsor en ook terreineigenaar familie Derks ook nog eens verbannen van sportpark De Heikant. Sinds kort speelt Achilles’29 als gastvereniging haar thuiswedstrijden -voorlopig- bij dorpsgenoot Germania.

,,Daarom was het belangrijk om na rust meteen goed te beginnen.”

,,Aan alles viel vooraf al te merken dat er wat aan de hand is bij Achilles’29. Elke spelersgroep verschijnt normaal in clubtenue. Bij hen liepen ze allemaal in verschillende kleding rond. Dat nam in het veld niet weg dat het ons in de eerste helft maar niet lukte om het verschil te maken.”

,,Ondanks veel balbezit en de nodige mogelijkheden werd er niet gescoord door ons. Jammer genoeg zat de lat de 0-1 ook nog in de weg. Een gevoel van ‘straks gaat het opnieuw niet lukken’ lag best wel voor de hand. Je wilt niet de schlemiel van de afdeling worden door tegen deze ploeg punten te verspelen. Zeker na de mindere resultaten van de voorgaande weken is het dan halverwege bij 0-0 even lastig. Daarom was het belangrijk om na rust meteen goed te beginnen.”

Chocoladebeen
Binnen een minuut speelde FC Rijnvogels de angst voor een volgende zeperd echter van zich af. Een strakke diagonale inzet van Jaap van Duijn brak de ban voor de ploeg van de na dit seizoen afscheid nemende Jimmy Simons. Achilles’29 doolde vanaf dat moment als mentaal aangeschoten verder.

Dat werd nog duidelijker toen Slegt niet veel later een afvallende bal vanaf randje zestien tot de 0-2 verhief. ,,Met mijn chocoladebeen nog wel. Vanaf dat moment was er helemaal geen vuiltje meer aan de lucht voor ons. Dan voetbalt het meteen ook een stuk gemakkelijker”, aldus de tevreden doelpuntenmaker.

De 0-3, op aangeven van Slegt was het opnieuw Van Duijn die raak schoot, leek hierna tot eindstand te worden verheven, maar dat liep net even anders. Nadat Max van Steen namens de bezoekers het houtwerk had geraakt, wist de thuisploeg de twijfelachtige eer in de slotfase zowaar te redden. Op de valreep volgde het antwoord van FC Rijnvogels toen Dennis Bakker de 1-4 eindstand op het scorebord wist te prikken.

,,We spelen eerst thuis tegen vierdeklasser Rohda’76. Dat betekent in dit geval dat we verder kunnen werken aan het zelfvertrouwen. ”

,,Door deze overwinning horen we er gelukkig weer een beetje bij”, haalde Slegt het belang van deze overwinning naar voren. ,,De achterstand op nummer drie, Sportlust’46, bedraagt slechts twee punten. AZSV en DHSC zijn helaas iets verder weg. Toch biedt deze winstpartij weer aanknopingspunten om de weg omhoog te vinden.”

DUNO-uit
,,Jammer dat we volgende week voor de beker spelen, want een overwinning wil je eigenlijk zo snel mogelijk meenemen naar een volgende competitiewedstrijd. We spelen eerst thuis tegen vierdeklasser Rohda’76. Dat betekent in dit geval dat we verder kunnen werken aan het zelfvertrouwen. ”

Een echt examen legt FC Rijnvogels een week later af als de formatie van Jimmy Simons het lastige uitduel bij de huidige nummer vier DUNO Doorwerth speelt. Een wedstrijd die gaat uitwijzen of ‘de Kooltuinstrijders’ echt op weg zijn naar de top drie van de Hoofdklasse A.

Foto: Piet van Kampen

Lees ook: ‘Zoutman baalt van verlies in Spakenburg: ,,Volkomen onnodig en doodzonde”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)