Bij een transfer is er altijd sprake van wederzijdse interesse en behoefte, maar bij de overgang van Ogur Kaya naar FC Rijnvogels viel alles op zijn plaats. Kaya wilde maar wat graag weer op zaterdag gaan voetballen, terwijl de Kooltuinbewoners een vervanger voor de lang afwezige Mitchell Beijersbergen zochten. ,,Het is snel gegaan, maar ik heb er een heel goed gevoel bij.”

Kaya komt over van ADO ’20, waar het voetbal hem niet kan bekoren. ,,Ik speel nu een jaar op zondag en het valt tegen. Ik heb samen met een vriend een eigen telefoonwinkel in Haarlem. Ik werk zes dagen in de week en zondag is mijn enige vrije dag. Als je dan moet voetballen, blijft er weinig vrije tijd over. Nu ik weer op zaterdag ga spelen, kan ik zondag mijn rust pakken.”

Van lange onderhandelingen was geen sprake. Het was een quick deal zoals de Engelsen zeggen. ,,Ze hielden me al in de gaten, maar na de blessure van die rechtsbuiten (Beijersbergen red.)  is het snel gegaan. Ik heb een gesprek gehad met de trainer en het bestuur en het voelde meteen goed. Zelf heb ik ook nog wat navraag over de club gedaan, onder meer bij mijn oude trainer Marc Evers. Ik hoorde eigenlijk alleen maar positieve verhalen.”

Turks avontuur
Kaya speelde onder Evers in de hoofdmacht van Odin ’59. Hij koos vervolgens in de zomer van 2014 voor het net naar de Topklasse gepromoveerde Ajax Amateurs. Met wisselend succes. ,,Dat was geen topjaar.”

Vervolgens stond Kaya voor een opmerkelijke stap. Hij probeerde bij een club van het tweede niveau in Turkije een contract af te dwingen. ,,,Ik heb daar zo’n tweeënhalve maand gezeten, van juni tot augustus, maar was er niet blij. Ik ben in Nederland opgegroeid en zat daar helemaal alleen, met niemand om me heen.”

Opgelucht keerde Kaya terug naar Nederland. Hij had eerder een belofte gemaakt aan assistent-trainer Raymond Bronckhorst (die hij nog kende van Odin) om aan te sluiten bij ADO ’20 als zijn Turkse avontuur op niets zou uitlopen. En zo geschiedde.

Ander niveau
Maar het switchen van speeldag is Kaya niet bevallen. Daarom is hij blij met Rijnvogels. ,,Het zou lekker zijn als ze de stap naar de Topklasse kunnen maken. De Hoofdklasse is toch een heel ander niveau, heb ik ervaren.”

Kaya is duidelijk over wat de supporters van Rijnvogels van hem kunnen verwachten. ,,Ik heb een goed loopvermogen en ben een type dat veel meeverdedigt. Daarnaast beschik ik over een individuele actie. Ik hoop bij Rijnvogels lekker mijn eigen spel te kunnen spelen.”

De vleugelaanvaller hoopt volgend seizoen met Rijnvogels op het tweede amateurniveau van Nederland uit te komen. Slagen de Katwijkers er niet in via de nacompetitie te promoveren, dan is er volgens Kaya geen man overboord. ,,Dan gaan we volgend seizoen voor de hoofdprijs. Ik heb gehoord dat Rijnvogels een goed team heeft en dat de verdediging prima staat. Ik wilde eigenlijk komende zaterdag gaan kijken, maar we spelen met ADO ’20 zelf een keer op zaterdag. Tijdens de promotiewedstrijden ben ik er zeker.”

Foto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN